Att följa skadestatistiken i Allsvenskan kan ge en intressant bild över lagens chans att placera sig i botten eller toppen av tabellen.

Vid en snabb koll på spelbolagens skadelistor över Allsvenskan är mer än fyra startelvor skadade när man lägger ihop antalet skadade spelare i de Allsvenska lagen inför seriepremiären.

Statistiskt är det när lag byter tränare och när spelare byter lag som de flesta skadorna uppstår. Återfallsskadan där spelare slår upp samma skada på nytt står för merparten av alla idrottsskador.

Fot, höft och knäskador dominerar skadestatistiken inom elitfotbollen vilket gör att några spelare inte kommer att spela Allsvensk fotboll under våren på grund av lång läkningstid.

Skadestatistik får läsas med viss försiktighet då vissa lag eller spelare väljer att inte tala om vilka skador man brottas med.

Det blir ändå rätt tydligt för den som följer Allsvenskan vilka som spelar och inte spelar när man läser programbladet och inte hittar gamla trotjänare, importer och egna produkter i den aktuella startelvan.


All Sport & Idrott

WEBCOACH FOTBOLL
http://webcoach.se/pages/view/fotboll

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se