Den amerikanska fotbollen växer sig starkare i världens alla hörn. Fystränarna Victor Lejon och Niclas Carlson från Gävle hjälper till att utveckla amerikansk collegefotboll i Mellanöstern och åker i veckan till Kuwait för att testa och träna amerikanska fotbollsspelare

Kuwait vill spela amerikansk fotboll på collegenivå och tar fystränarna Niclas Carlson och Victor Lejon från Gävle till hjälp för att utveckla den fysiska delen av spelet.

Arbetet med tester och träning som Niclas Carlson och Victor Lejon från Gävle utför i Kuwait går ut på att matcha spelarnas kapacitet mot kravprofilen för spel på en hög nationell nivå.

Alla spelare och lag som vill spela amerikansk fotboll på nationell hög nivå ska träna för att bli så starka och snabba som spelet kräver på varje spelares position.

Niclas Carlson har varit Strength and Conditioning coach för världsorganisationen för amerikansk fotboll, IFAF World Team, sedan 2010 och har testat och tränat det Svenska junior- och seniorlandslaget i amerikansk fotboll de senaste 10 åren.

Victor Lejon och Niclas Carlson hjälpte Kuwaits landslag med förberedelserna under ett halvår inför junior-VM i amerikansk fotboll som spelades i Kuwait 2014.

Nu jobbar Niclas Carlson och Victor Lejon med att utveckla den amerikanska fotbollen i Mellanöstern och åker till Kuwait för att testa och träna amerikanska fotbollspelare på Australien College of Kuwait

- Vi har varit i Kuwait tidigare. Vi känner till nivån och vet vad som krävs för att höja standarden med hjälp av tester och anpassad fysträning säger Victor Lejon.

- Australien College of Kuwait är en skola i världsklass som vill bli bäst i sport. Det vill och kan vi hjälpa dem med fortsätter fystränaren Victor Lejon från Gävle.

Australien College of Kuwait är en privat skola med internationellt erkänd och ackrediterad yrkesutbildning inom business och teknik för olja, flyg och sjöfart. Den australiensiska yrkesskolan anses vara bäst i världen och startades 2004.

Australian College of Kuwait vann 2016 University Athletics Association of Kuwait (UAAK) Basketball Championship Cup över andra collegelag som American University of the Middle East, Gulf University for Science and Technology, American University of Kuwait och Arab Open University.

Med hjälp av Niclas Carlson och Victor Lejons test- och träningsprogram kommer Australien College of Kuwait att utveckla duktiga atleter som fortsätter att träna och tävla för att vinna matcher och turneringar på collegenivå.

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se