Unga fysiskt friska och styrketräningsvana basketspelare med ambition att passa en basketboll både långt och hårt för en så lång flygtid som möjligt förberedde sej på tre olika sätt.

Antingen genom att bänkpressa 5 gånger en vikt motsvarande 85 procent av 1RM eller att passa en 2,5 kg medicinboll. Ett tredje sätt var att inte förbereda sej alls.

Bänkpress på 85 procent av max var effektivare än medicin- bollskast och utgjorde den bästa förberedelsen medan bänkpress på lägre vikt inte påverkade bollens flygtid märkbart.

Den som för stunden vill aktivera mera kraft i bröst, axlar och armar ska därför använda sej av en belastning i bänkpress på 85 procent av max.

Journal of Strength & Conditioning

WEBCOACH FOTBOLL
http://webcoach.se/pages/view/fotboll


Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

doi: 10.1519/JSC.0b013e3181b3e076