Victor Lejon fystränare RF Sisu Gavlehov

Livslångt idrottande i nya friidrottshallen Omega på Gavlehov

3/9, 2017 kl. 23:19

Genom Sisu Idrottsutbildarna Gästrikland-Hälsingland utbildas Gefle IF friidrott egna tränare av fystränarna Niclas Carlson och Victor Lejon från Gävle i Livslångt idrottande.

  • Niclas Carlson fystränare RF Sisu Gavlehov
  • Gavlehovshallen Omega Gavlehov Arenaby
  • Gavlehovshallen Omega Gavlehov Arenaby
  • Gavlehovshallen Omega Gavlehov Arenaby
  • Gavlehovshallen invigning 17/9 september 2017
  • Sisu idrottsutbildarna Gästrikland Hälsingland

Under helgen samlades tränare från Gefle IF friidrott i den nybyggda friidrottshallen Omega på Gavlehov tillsammans med fystränarna Victor Lejon och Niclas Carlson från Gävle i samarbete med SISU Idrottsutbildarna på temat Livslångt idrottande från barn och ungdom till veteran.

http://sportidrott.se/articles/view/niclas-carlson-och-sisu-i-samarbete-om-livslangt-idrottande-for-ungdo

Den nya friidrottshallen Omega på Gavlehov står klar och erbjuder fantastiska träningsmöjligheter för idrottsutövare i alla åldrar oavsett sport och nivå.

Träning före, under och efter puberteten ska alltid vila på idrottsvetenskaplig grund. Samma sak gäller träning för vuxna tävlingsidrottare och veteraner som tränar för prestationen, hälsans och nöjets skull.

Genom Sisu Idrottsutbildarna Gästrikland-Hälsingland utbildas Gefle IF friidrott egna tränare i Livslångt idrottande av fystränarna Victor Lejon och Niclas Carlson som utbildats av Riksidrottsförbundet RF på Bosön.

Flera av Gefle IF duktiga friidrottstränare tävlar själva som veteraner och har en lång friidrottskarriär i bakom sig.

Tillsammans med Niclas Carlson och Victor Lejon utvecklar man genom SISU Idrottsutbildarna Gästrikland-Hälsingland en röd träningstråd för föreningen i den nya friidrottshallen Omega på Gavlehov Arenaby.

I nya friidrottshallen på Gavlehov finns möjligheter för ålderanpassad träning från barn och ungdom till junior och senior nivå.

Med hjälp av friidrotten kan alla barn och ungdomar utveckla fysiska grundegenskaper och atletisk förmåga oavsett vilken sport dom utövar. Det går väldigt bra att kombinera andra sporter med friidrott under uppväxten.

- Vi vill det Idrotten Vill att alla flickor och pojkar som har talang och ambition att göra en seriös elitsatsning ska ges möjlighet att göra det säger fystränaren Victor Lejon som genom Sisu Idrottsutbildarna är ledare för temadagen om Livslångt idrottande tillsammans med barn- och ungdomstränare från Gefle IF friidrott.

http://www.sisuidrottsutbildarna.se/globalassets/sisu-idrottsutbildarna/dokument/idrottens-himmel-o-helvete/idrotten-vill-kortversion-webb.pdf

Träningen följer aktuell forskning och de råd som Riksidrottsförbundet RF ger för anpassad träning av barn och ungdomar.

All träning kopplas till RF´s utvecklingstrappa och de kravprofiler som gäller för träning och tävling för olika åldersgrupper. Anpassad träning i rätt tid och i rätt ålder där barn och ungdomar i utvecklingsbar ålder får en chans att träna systematiskt för att nå sina drömmars mål

Oavsett hur det går med tävlandet ska alla barn och ungdomar ges en chans att utveckla rörlighet, snabbhet, styrka, kondition och spänst genom anpassad träning när dom befinner sig utvecklingsbar ålder före, under och efter puberteten.

En god fysisk hälsa är en bra start i livet som följer unga idrottare livet ut.

LIVSLÅNGT IDROTTANDE
Träningsutveckling för idrott och hälsa före under och efter puberteten. Rätt nivå för rätt ålder är ledorden. Teorier och inspiration till hållbar träning

ATT TRÄNA BARN OCH UNGA
Hållbarhet och idrottsutveckling. Tränar ni era barn och unga för ett livslångt idrottande?

Vilka baskunskaper och färdigheter behöver ni i er förening för att kunna stimulera barn och ungdomar i utvecklingsbar ålder till fysisk utveckling?

FÖRELÄSNING OCH WORKSHOP
Vi utbildar i åldersanpassad träning av barn och ungdomar och gör en inventering av er träningsanläggning på plats där vi anpassar träningen till den nivå och ålder som de aktiva befinner sig i och utformar ett träningsupplägg för idrottsutveckling och skadeförebyggande träning tillsammans med era barn- och ungdomstränare

BOKA FÖRELÄSNING OCH WORKSHOP HOS SISU

Gästrikland-Hälsingland

Helena Nilsson
Kurssamordnare
070-343 74 72
helena.nilsson@gavleborg.rf.se

Ta en titt på Gavlehovshallen
http://www.gavle.se/Gavlehov-arenaby/Nyheter/Folj-med-dronaren-som-gor-en-flygning-inne-i-Gavlehovshallen/

Stor invigning av Gavlehovshallen den 17 september -se hela programmet http://www.gavle.se/Gavlehov-arenaby/Invigning-Gavlehovshallen/


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

Niclas Carlson

Niclas Carlson

Medlem sedan 2009-05-08

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor oc... Läs mer

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Facebook

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng