Inrapporterade data från 1500 kvinnliga och 1500 manliga högt rankande tävlande i Crossfit Games Open 2016 visar efter analys att elitaktiva kvinnor och män som rankas allra högst i tävlingen är starkare i 1RM knäböj, marklyft, frivändning och ryck än lägre rankade medtävlare.

De högst rankade männen i CrossFit Games Open 2016 knäböjer 200 kg, marklyfter 235 kg och frivänder och stöter 150 kg. Snittresultatet för de högst rankade damerna är 125 kg i knäböj, 150 kg i marklyft och 95 kg i frivändning med överstöt.

Snittresultatet i ryck bland de högst rankade männen är 120 kg och kvinnorna som rankas högst rycker mer än 75 kg.

Högt rankade kvinnor springer enligt studien 400 meter under 70 sekunder i snitt.Högt rankade män i CrossFit Games Open 2016 springer samma sträcka under 60 sekunder.

I jämförelse på 5000 meter är det ingen utmärkande skillnad på resultaten bland högst rankade och något lägre rankade män.

Styrkeresultaten för 1RM maxstyrka i knäböj, marklyft, ryck och stöt tillsammans med sluttiderna på 400 meter sprint är detsom skiljer de högst rankade och något lägre rankade kvinnliga och manliga tävlande i CrossFit Games Open 2016.

Lägre rankade kvinnor och män kan med hjälp av sammanställningen som gjorts förbättra styrkan och snabbheten för att bli mer framgångsrika i CrossFit Games.

Det är inte bara den yttersta världseliten i CrossFit som förbättrar sina tränings- och tävlingsresultat med hjälp av maxstyrka.

Motionärer och amatörer som tränar och tävlar i CrossFit på en lägre nivå har allt att vinna på att utveckla maxstyrkan i knäböj, marklyft, ryck och stöt för att kunna bli både snabbare och mer uthålliga utövare av Crossfit.



National Strength & Conditioning Association

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

doi: 10.1519/JSC.0000000000001843