Kiropraktor Niclas Carlson Gävle Sisu Livslångt idrottande

Niclas Carlson och Sisu i samarbete om Livslångt idrottande för ungdomar

28/8, 2017 kl. 08:00

I samarbete med SISU Idrottsutbildarna Gävleborg utbildar kiropraktor Niclas Carlson från Gävle tränare och deras adepter i alla åldrar på temat Livslångt idrottande.

  • Kiropraktor Niclas Carlson Gävle Sisu Livslångt idrottande
  • Kiropraktor Niclas Carlson Gävle Sisu Livslångt idrottande
  • Kiropraktor Niclas Carlson Gävle Sisu Livslångt idrottande
  • Kiropraktor Niclas Carlson Gävle Sisu Livslångt idrottande
  • Kiropraktor Niclas Carlson Gävle Sisu Livslångt idrottande
  • Kiropraktor Niclas Carlson Gävle Sisu Livslångt idrottande

-Tränar vi verkligen våra barn och unga för ett livslångt idrottande? Vilka baskunskaper och färdigheter behöver du som tränare för att kunna stimulera till utveckling och bibehålla ett hållbart tänk kring kropp och motivation?

I samarbete med SISU Idrottsutbildarna Gävleborg utbildar kiropraktor Niclas Carlson från Gävle tränare och deras adepter i alla åldrar på temat Livslångt idrottande.

Niclas Carlson är utbildad fystränare av Riksidrotts-förbundet RF på Bosön och sköter tester och träning för barn och ungdomar, amatörer och proffs med uppdrag i flera svenska elitklubbar och landslag för både damer och herrar.

Sisu´s utbildningsprogram Livslångt idrottande vänder sig till föreningar i alla sporter som vill utbilda tränare, föräldrar och unga idrottsutövare i olika åldrar. Programmet innehåller en riktad föreläsning och en workshop om anpassad träning före, under och efter puberteten.

Workshopen inriktas mot tränarkåren där fystränaren Niclas Carlson inventerar, planerar och genomför en eller flera träningar i föreningens egna lokaler oavsett om det handlar om lilla gymnastiksalen, skolans gym eller den kommunala idrottsanläggningen.

Tränarna lär sig att anpassa träningen efter ålder och mognadsgrad med hjälp av de redskap och den utrustning som finns i den egna träningslokalen.

Tjockmatta, bänkar, plintar, bollar, hantlar, rep och stänger som går att hitta inomhus plus träning i trappor, backar och löpspår som finns i direkt anslutning till träningsanläggningen omfattas av träningsplaneringen för alla åldrar.

Niclas Carlsons föreläsning och workshop i Sisu`s utbildningsprogram Livslångt Idrottande bygger på den senaste idrottsforskningen som sammanfattas i boken Åldersanpassad fysisk träning av barn och ungdomar som skrivits av forskarna Michail Tonkonogi och Helena Bellardini.

Målet med utbildningen är att mer eller mindre erfarna tränare direkt efter workshopen ska kunna planera och genomföra anpassad träning för sina adepter oavsett ålder och träningsbakgrund.

Hur använder man bäst tjockmattan, hantel och plint som styrketräning för barn? hur lägger man som tränare
bäst upp träningen i skolans eller föreningens eget gym före och efter annan träning

Tränare som under året deltagit i Sisu uppskattade föreläsning och workshop Livslångt idrottande med fystränaren och legitimerade kiropraktorn Niclas
Carlson kommer från ishockey, bollsport, friidrott, alpin skidåkning, skidor, cykel, löpning och orientering.


BOKA NICLAS CARLSONS FÖRELÄSNING OCH WORKSHOP HOS SISU

Gästrikland-Hälsingland

Helena Nilsson
Kurssamordnare
070-343 74 72
helena.nilsson@gavleborg.rf.seAll Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

Niclas Carlson

Niclas Carlson

Medlem sedan 2009-05-08

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor oc... Läs mer

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Facebook

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng