För den som vill bygga sin tränarfilosofi på vetenskap och långvarig beprövad erfarenhet är LTAD eller Long Therm Athletic Development en utvecklingsmodell som följer barn och ungdomar till vuxen ålder och baseras på forskning och modern idrottsvetenskaplig litteratur.

LTAD är en utvecklingsmodell som på ett positivt sätt påverkar kvaliteten på träning och tävling för barn och ungdomar fram till vuxen ålder genom att ta hänsyn till faktorer som utvecklingsålder och extra gynnsamma perioder kring träningsbarheten.

Den bygger atletisk förmåga genom att fokusera på grundmotoriska färdigheter i början, för att sedan introducera idrottsspecifika färdigheter i rätt utvecklingsålder.

Modellen bygger på olika stadier i människans utveckling och stödjer sig på teorier som utvecklar både elitidrott och en hälsosam livsstil med ett livslångt idrottande.

Innebandyn har med hjälp av Long Therm Athletic Development tagit fram ett eget material. Svensk Innebandys Utvecklingsmodell SIU.

Svensk Innebandys Utvecklingsmodell SIU gör det möjligt för alla att utvecklas och lyckas. På sin nivå, utifrån sina förutsättningar.

Programmet beskriver Svensk Innebandys långsiktiga modell för idrottsutövande, med träning, tävling och återhämtning, baserat på utvecklingsfaser kopplat till biologisk ålder snarare än kronologisk ålder.

SIU bygger på tio nyckelfaktorer och består av sex nivåer. De första tre nivåerna ska uppmuntra till barn och ungdomars idrottsliga grundutbildning.

Nästa två nivåer fokuserar på att uppnå maximal prestation, medan den sista nivån uppmuntrar till ett livslångt idrottande.

http://www.innebandy.se/Global/SIBF/Forbundsinfo/Utveckling/Spelarutveckling/Svensk%20Innebandys%20Utvecklingsmodell.pdf


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH INNEBANDY
http://www.webcoach.se/pages/view/innebandy


TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se