Med bra kondition och korta byten går det att hålla ett högre tempo matchen igenom. Intensiteten kan hållas hög match efter match om spelarna är tränade för uppgiften.

Högintensiv träning betyder "tyngre eller snabbare" när det handlar om elitidrott. Tunga eller snabba lyft, viktade kast och olika former av hopp aktiverar de snabbaste muskelfibrerna i kroppen som ska utföra det snabba och explosiva arbetet på isen.

Både konditionen och styrkan ska tränas mellan matcherna under hela säsongen. Matcherna utvecklar ingen styrka och den som inte tränar styrketräning i veckorna tappar förmågan att röra sig snabbt och explosivt i slutet på säsongen.

-Underhållsträning av styrka och kondition ska köras som korta intensiva pass före och efter annan träning.

Frölunda vinner Champions Hockey Leauge för andra året i rad genom att spela modern ishockey i högt tempo med hög intensitet. Tempot avgörs av spelarnas kondition och hur långt varje byte är.

När det är balans mellan rätt träning och återhämtning kan tempot och intensiteten hållas hög på träning och match.


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se