Det är kul att se att så många juniorer från talang- och elitprogrammet har utvecklats till seniorspelare eller landslagstränare under åren 2006-2016.

Svenska Amerikansk Fotbollförbundet Saff har i sitt talang- och elitprogram varit en utbildningsplattform för spelare och ledare under 10 år.

Med start inför JEM i amerikansk fotboll på Zinkensdamm 2006 har spelarna testats och tränat för att uppnå de fysiska kraven för spel med landslaget på hög internationell junior och senior nivå.

Ett stort antal spelare och ledare som ingått i Svensk Amerikansk Fotbollförbundet Saff talang- och elitprogram befinner sig just nu i Polen för att att träna och spela träningsmatch.

Flera av spelarna som följt Saff talang och elitprogram tillhör idag de mest tongivande spelarna och ledarna i landets högsta liga för amerikansk fotboll Superserien.

Spelare som tidigt fått lära sig att ta ansvar för den egna prestationen dyker upp på landslagsläger för tester och träning i toppform.

Testresultaten visar att rörlighet, styrka och snabbhet är något som tränas i de klubblag som spelar toppfotboll i Superserien och att den fysiska utvecklingen hos spelare i landets högsta liga och seniorlandslaget har gått ordentligt framåt under 10 år.

Det är lätt att leda spelare som själva vet hur viktigt det är att träna rätt och som tar återhämtning genom vila, mat och dryck på stort allvar när det drar ihop sig till matcher och större mästerskap.

Spelare som ingått i programmet och själva har utvecklats från landets mest framgångsrika spelare blir sedan duktiga ledare som förstår hur det är att träna och leda ett lag som ska prestera på topp.

I matchen Sverige mot Polen som spelas på bortaplan har varje spelare koll på vad som krävs i träningsväg för att spela och vinna jämna matcher i amerikansk fotboll på hög Europanivå.

Det är 45 vältränade spelare som dyker upp till matchen mot Polen efter en lång sommarledighet där tester och träning utgör en viktig del i uttagningsarbetet inför EM-kvalet nästa år som avgör vilka lag i Europa som spelar om EM-medaljer 2018.

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se