Under påsken åker fystränarna Victor Lejon och Niclas Carlson från Gävle till Kuwait för att hjälpa till att
installera ett väl fungerande idrottsprogram med tester och träning på Australien College of Kuwait.

Tränarduon Niclas Carlson och Victor Lejon från Gävle är eftertraktade internationellt och har varit i Kuwait
vid ett flertal tillfällen för att hjälpa till att utveckla den Amerikanska fotbollen på plats.

-Amerikansk fotboll växer sig stark över hela världen och kommer att spelas på collegenivå i Kuwait.

Arbetet med tester och träning som Niclas och Victor utför i Kuwait går ut på att matcha spelarnas kapacitet mot kravprofilen för spel på en hög nationell nivå.

- Det bästa spelarna kommer också att matchas för att spela internationella turneringar enligt Victor Lejon.

- Det är samma typ av upplägg som Sveriges mest och bäst tränade klubblag och flera landslag använder för att vinna guld fyller Niclas i.

- Vi har varit i Kuwait tidigare. Vi känner till nivån och vet vad som krävs för att höja standarden ett eller två snäpp.

- Australien College of Kuwait är en skola i världssklass som vill bli bäst i sport. Det vill och kan vi hjälpa dem med säger fystränaren Victor Lejon från Gävle.

Australien College of Kuwait är en privat skola med internationellt erkänd och ackrediterad yrkesutbildning inom business och teknik för olje-, flyg och sjöfartssektorn. Den australiensiska yrkesskolan anses vara bäst i världen och startades 2004 för att utveckla unga människor och själva landet Kuwait.

Australian College of Kuwait vann 2016 University Athletics Association of Kuwait (UAAK) Basketball Championship Cup över andra collegelag som American University of the Middle East, Gulf University for Science and Technology, American University of Kuwait och Arab Open University.

Med hjälp av Niclas Carlson och Victor Lejons test- och träningsprogram kommer Australien College of Kuwait att utveckla duktiga atleter som fortsätter att träna och tävla för att vinna matcher och turneringar på collegenivå.

All Sport & Idrott


Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se