U16 spelare har svårare att prestera när U15 och U16 tränar och spelar match.

2/12, 2017 kl. 18:08

Spansk basket har tittat närmare på prestationsförmågan hos flickspelare i U15 och U16-lag och ser att U16-spelarna är de som upplever både träningar och matcher som jobbigare och har svårast att prestera på topp.

Det är vanligt att yngre spelare som flyttas upp under tonåren för att förstärka ett år äldre lag gör bra ifrån sig på träning och match.

Spansk basket har tittat närmare på prestationsförmågan hos flickspelare i U15 och U16-lag och ser att U16-spelarna är det som upplever både träningar och matcher som jobbigare och har svårast att prestera på topp.

Syftet med studien var att uppskatta träningsbelastning, matchning och upplevd trötthet mellan kvinnliga basketspelare U15 och U16 för att bedöma förhållandet mellan upplevd trötthet och förändringar i prestation bland spelare från två åldersgrupper

Spelarna utförde tester för uthållighet, styrka och spänst före och efter test- och träningsperioden som varade 9 veckor under tävlingssäsongen.

Trots att både U15 och U16-laget spelade och tränade på samma sätt och att träningsvolymen var lika stor i båda lagen upplevde spelarna träningsbelastningen på olika sätt där U16-spelarna upplevde att träningar och matcher var mer ansträngande.

National Strength & Conditioning Association.

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

doi: 10.1519/JSC.0000000000002370

Niclas Carlson

Niclas Carlson

Medlem sedan 2009-05-08

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor oc... Läs mer

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Facebook

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng