Det är snart dags för hockeyspelare på alla nivåer att göra ett kortare speluppehåll under julen. Ett planerat spel- och träningsuppehåll i 1 eller 2 veckor ger spelare som tränat hårt en chans till återhämtning utan att test- och träningsresultaten för styrka och uthållighet
försämras.

Det är klokt att kombinera ett kortare träningsuppehåll med en ökad mängd mat. Julen är perfekt för det.

Vid längre speluppehåll än två veckor är det klokt att höja träningsdosen ett par veckor innan uppehållet för att höja effekten av vila efter hårdare fysisk aktivitet.

Det är också smart att underhålla styrkeökningar från sommarens och hösten fysträning med korta och intensiva styrketräningspass 1 gång i veckan när träningsuppehållet är längre än 2 veckor i följd.

Ett kortare spel och träningsuppehåll på bara 4-5 dagar helt utan träning ger nerv-muskelsystemet en chans att återhämta sig fullt ut och de flesta spelarna kommer att komma tillbaka större, starkare och piggare efter välbehövlig vila med mat och dryck under julhelgen.


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

https://www.t-nation.com/training/how-not-to-lose-your-gains