Victor Lejon tränar unga spelare i utegymmet på Gavlehov

24/8, 2017 kl. 01:13

Fystränaren Victor Lejon från Gävle kör åldersanpassad fysträning med unga hockeyspelare i det nybyggda utegymmet på Gavlehov där dagens träning innehåller snabba och explosiva moment för styrka och snabbhet som spelarna tränar före ispasset.

En modern ishall ska utrustas med rätt träningsmöjligheter för unga spelare. Vid Gavlerinken utanför den nybyggda friidrottshallen på Gavlehov finns ett utegym där Victor Lejon från Gävle tränar ishockeyspelare i alla åldrar.

http://sportidrott.se/articles/view/gavlehov-och-gavles-unga-ishockeyspelare-ar-under-uppbyggnad-i-sommar

Utegymmet på Gavlehov erbjuder allt som en ung spelare behöver för att utveckla den atletiska förmågan att kunna lyfta, kasta, hoppa och springa snabbt med en avslappnad teknik som ska läras in i tidiga år.

Barmarksträning ska gå att koppla ihop med spelarnas prestationer på isen. Med starkare ben och överkropp är det lättare att utveckla skridskoåkningen med rätt teknik.

http://sportidrott.se/articles/view/trana-overkropp-och-ben-pa-utegymmens-situps-bord

Sprintträning i det svagt lutande löparspåret på Gavlehov tränar både löpstyrka och sprintsnabbhet när det går uppför eller nedför.

En svag lutning gör att spelarna bibehåller löptekniken i maximal fart. Snabbaste spelarna i spåret är ofta snabbast på isen.

Hoppstyrka går att omsätta till start, stopp och snabba riktningsförändringar på träning och match. Den som hoppar långt och springer snabbt rör sig också snabbt på planen.

Genom att utveckla ben och överkroppsstyrkan med hjälp av redskapen på Gavlehovs utegym kan spelare som vill utveckla den fysiska delen av spelet med och utan puck fysträna både före och efter ispassen.

Svenska Ishockeyförbundet rekommenderar ett fyspass till varje ispass för spelare som befinner sig i utvecklingsbar ålder.

Fystränaren Victor Lejon från Gävle kör åldersanpassad fysträning med unga hockeyspelare i det nybyggda utegymmet på Gavlehov där dagens träning innehåller snabba och explosiva moment för styrka och snabbhet som spelarna tränar före ispasset.

Efter ispasset kan spelare som lärt sig att använda spåret och redskapen på Gavlehov på rätt sätt träna uthålligheten eller jogga ned för att syresätta kroppen för att påskynda återhämtningen efter ett tuffare ispass.

Med hjälp av utegymmet på Gavlehov kan spelare i alla åldrar köra fyspass före eller efter ispasset för att utveckla både fin fysik och god teknik i samband med varje hockeyträning.

Följer ni Svenska Ishockeyförbundets rekommendationer för utveckling av unga spelare och tränar ett fyspass för varje ispass eller går ni era egna vägar i din förening?

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

Niclas Carlson

Niclas Carlson

Medlem sedan 2009-05-08

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor oc... Läs mer

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Facebook

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng