Spelarna vill vinna därför spelar vi match varje träning istället för att utveckla unga spelares kunskaper och färdigheter i sport.

Frågan är hur mycket vi kan vinna om vi istället för matchresultat börjar mäta framgång med hjälp av träningsresultat istället för antal vunna matcher och tabellplaceringar i unga år.

Det finns mycket att lära sej för en ung individ som vill bli hur bra som helst i sin sport. Det krävs massor med träning för att lära sej träna på rätt sätt och utföra saker med rätt teknik i hög fart under hög belastning.

Att mäta framgång i sport genom träningsresultat är ett bra sätt att göra varje individ till en riktig vinnare vid varje träningstillfälle under hela uppväxten.

Det är ungdomstränarens roll att låta så många som möjligt vinna så ofta som möjligt. Helst ska det vara vinst varje gång på träningen.

När ungdomar spelar ishockey på fullstor plan är kontakten med pucken i snitt 40 sekunder per spelare den dagen och den helgen.

Någon har pucken en större del av matchen, några gör mål och ett lag vinner matchen. Att inte mäta framgång med antal vunna matcher är inte ett försök att ta bort vinnarinstinkten från vinnarskallar bland ledare, föräldrar och barn.

Det är tvärtom ett bra tillfälle att låta tävlingen fylla ett utvecklingsbehov där barn både lär sej att tävla och lär sej att vinna i långa loppet utan att föräldrar och tränare prioriterar matchvinst varje helg.

Att utveckla de yngsta spelarnas förmåga att reagera och röra sej snabbt med rätt teknik sker på träning och inte på match. Spelare i puberteten ska utveckla sin styrka och kondition.

Det tar en hel säsong för spelare som får mycket istid att utveckla bättre kondition under säsongen. Någon styrka utvecklas inte under match.

De spelare som deltar på match och inte spelar så mycket utvecklar knappt någonting under den tid i livet när det är som lättats att utveckla teknik, rörlighet, bra kondition, styrka och explosiv kraft.

Genom att mäta varje delkapacitet och leda unga spelare till nya träningsresultat varje vecka kan alla spelarna bli vinnare i långa loppet utan att vinna alla matcher under utvecklingsåren.

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se/hockey

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se