1080 Systems Map Quantum Sprint foto: All Sport & Idrott

1080 Map mäter och tränar komplex rörlighet

9/12, 2014 kl. 09:03

Genom återkommande rörlighetstester kan resultatet av insatta åtgärder som träning behandling, egenvård och rehab utvärderas på ett kvalitetssäkert sätt med 1080 Map.

  • 1080 Systems Map Quantum Sprint
  • 1080 Systems Map Quantum Sprint foto: All Sport & Idrott
  • 1080 Systems Map Quantum Sprint

I helgen utbildades tränare, naprapater, kiropraktorer och sjukgymnaster i 1080 Map som är ett nytt och innovativt system för tester och träning av komplex rörlighet. Testerna täcker komplexa rörelesemönster som används i all sport. Brister i rörligheten ger upphov till kompensatoriska muskelspänningar och störningar i rörelsemönstret som gör att idrottsutövare i alla åldrar får ont och inte kan prestera fullt ut på träning och tävling. När kroppen rör sej naturligt underlättar det för utveckling av stabilitet, styrka, uthållighet och kraft vilket förbättrar prestationsförmågan i sport. Genom 1080 Map får tränaren och utövaren en tydlig bild över det aktuella läget. Testprotokollet redovisar rörligheten led för led och sammanställer sedan hela rörelsemönster vid böj-, vrid- och sträckrörelser i flera ledsegment. Genom återkommande rörlighetstester kan resultatet av insatta åtgärder som träning behandling, egenvård och rehab utvärderas på ett effektivt och kvalitetssäkert sätt. Rörlighetstesterna i 1080 Map används både för att mäta och träna stabilitet och funktionell rörlighet i alla rörelseplan.

All Sport & Idrott
http://www.sportidrott.se


WEBCOACH
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

Niclas Carlson

Niclas Carlson

Medlem sedan 2009-05-08

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor oc... Läs mer

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Facebook

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng