Stipendiet är på 25 000 kronor. Övriga nominerade, backen Theo Widén Schade och forwarden Linus Hemström som inte fick stipendiet fick 1500 kronor var.
– Otroligt roligt och jag känner mig fantastiskt hedrad, säger Anton. Jag har förstått att "Tigern" var en av de stora tidiga legenderna.

Gävlekillen Anton började spela ishockey vid fem års ålder och är fostrad i Strömsbro. Drömmen i framtiden är att kunna leva på hockeyn och ta en plats i Brynäs A-lag. Sedan är naturligtvis NHL det yttersta målet. Idolerna och förebilderna har varit och är fortfarande Elias Lindholm och Nicklas Bäckström.
– Jag har ju sett dem träna här hemma så visst vore det kul att få vara med på is och matcha mot eller kanske ännu hellre med dem - i alla fall på träning!

Ove Molin, spelarutvecklare och Johannes Nygård, J20-tränare omdöme om Anton Ohlsson:
– Anton är en smart och träningsvillig spelare med fin teknik. Han är målfarlig och ger allt för laget. Hans spel gör att medspelarna blir bättre. På isen löser han de flesta situationer med sin goda teknik och sitt fina spelsinne. Anton har en stigande utvecklingskurva som kommer att ta honom långt inom hockeyn. Han är en god lagkamrat och får fina lovord från skolan, som han sköter extremt bra."

År 2010 gick Lennart "Tigern" Johansson, en av Brynäs största profiler genom tiderna, bort. År 2011 bildades en stiftelse i hans namn för att uppmuntra och hjälpa unga spelare som utmärker sig på ett positivt sätt i föreningen där Lennart själv blev känd för sitt stora Tigerhjärta.
”Tigerns” gode vän Lennart "Hovan" Hovelius och ordförande i minnesfonden berättar att idén uppstod efter att han tillsammans med tidigare hockeydomaren och Sooner Or Later-sångaren Christer Carlsson samt GD-medarbetaren och historikern Ulf Kriström skrivit boken ”Tigern” som utkom 2011.

Om Tigernstipendiet
Tigernstipendiet är instiftat till minne av klubbens legendariske spelare Lennart "Tigern" Johansson och delas nu ut för elfte gången.
Det går till en ung, lovande ishockeyspelare som under året visat stort ”Tigerhjärta”. Övriga kriterier är att mottagaren under året ska ha höjt sig över sina lagkamrater i något avseende, visat sig vara en god kamrat, haft en positiv personlighetsutveckling som inneburit högre standard och prestationsförmåga, eller i något avseende övervunnit sig själv.

Se filmen om stipendieutdelningen här https://foretagsbladet.se/videos/view/anton-ohlsson-fick-tigernstipendiet-2022

För mer information om Tigerns minnesfond se https://www.brynas.se/sport/ungdom/tigern-johanssons-minnesfond

Tigerstipendiater genom åren:
2011/2012: Elias Lindholm.
2012/2013: Mattias Nörstebö.
2013/2014: Oskar Lindblom.
2014/2015: Jens Lööke.
2015/2016: Jesper Boqvist.
2016/2017: Samuel Ersson.
2017/2018: Marcus Westfält.
2018/2019: Victor Söderström.
2019/2020: Alexander Ljungkrantz.
2020/2021: Arvid Sundin.
2021/2022: Anton Ohlsson.