Idrottsvetenskaplig forskning visar i studie efter studie vilka övningar före och under puberteten som gör unga bredd- och akademispelare mätbart snabbare, starkare och mer uthålliga i sin sport.

I studierna framgår ofta övningsval, hur, och hur länge spelarna tränat och vilat och vilka resultat träningsgrupper i olika åldrar uppnått.

Under sommaren när spelare i utvecklingsbar ålder växer som mest gäller det för duktiga barn och ungdomstränare att utveckla spelarnas fysiska färdigheter med hjälp av anpassad fysträning.

Utveckling av barn och unga i utvecklingsbar ålder sker enklast genom att tränaren använder kända träningsmetoder och övningar som redan testats och fungerar på unga spelare.

Idrottsvetenskap och träning efter eget huvud kan inte jämföras när en tränare som utan erfarenhet eller kunskap av barn- och ungdomsträning planerar och genomför träning för växande individer.

Kunskap, erfarenhet och övningar som fungerar för att skapa mätbara resultat är det enda rätta för barn- och ungdomar i utvecklingsbar ålder som vill utvecklas och bli bättre av träning till nästa säsong.

Hur gör ni i ditt lag. Använder ni övningar och träningsmetoder som bevisligen fungerar för att skapa mätbara resultat eller tränar ni på andra sätt?National Strength & Conditioning Association


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se