Padel spelas vanligtvis på utomhusbanor, men kan även spelas inomhus. Dimensionerna på en padelbana liknar dem på en tennisbana, men med något kortare sidolinjer och utan gränder. Det finns också flera väggar runt banans omkrets.

Spelet kan spelas antingen singel eller dubbel, med lag med två spelare vardera. I singelspel står spelarna på motsatta sidor av nätet, medan spelarna i dubbelspel står på samma sida av nätet (dvs. en spelare står på baksidan av banan medan partnern står på framsidan). Läs mer här om du ännu inte testat padel och är nyfiken på det!

En padelboom?

Padel är populärt då det är en sport som många människor oavsett nivå eller ålder tycker om att spela. Sporten kan utövas bland kollegor, familjer och vänner oavsett vilken nivå de är på och alla är säkerligen olika vältränade. Padel är i hög grad en social aktivitet eftersom man nästan alltid spelar dubbelt. Människor som tidigare inte spelat annan sport kan lätt bli nyfikna på att testa padel och även de som utövar andra sporter vill gärna även testa padel. Detta gör padel till ett utmärkt val för dem som letar efter ett roligt och utmanande sätt att engagera sig i fysisk aktivitet. 

Tack vare sin popularitet spelas padel nu i många länder runt om i världen. Det är svårt att veta hur länge padel kommer vara lika populärt men det verkar som om sporten är här för att stanna. Padel är ett bra träningspass och väldigt roligt, så det finns många skäl att fortsätta spela även om modet försvinner. 

Sverige utökar kontinuerligt sin hallkapacitet och bygger nya banor för att möta den höga efterfrågan. Det är en populär sport i Sverige och populariteten kommer troligen att fortsätta att öka under de kommande åren.

Om padel kan nå den punkt där kommunala hallar och banor också byggs till mycket lägre priser än dagens mer privata utveckling kommer mycket att avgöras. Padelsporten kommer att få statligt stöd från Riksidrottsförbundet (RF), vilket kommer att bidra till att förbättra anläggningarna och träningen för unga idrottare. På lång sikt kan detta leda till att kommunerna sponsrar byggandet av padelbanor, vilket gör det mycket lättare för sporten att växa och utvecklas.

Om det här låter som din grej, rekommenderar vi att du testar - du kommer inte ångra dig!