Ät spenat för att bli uthållig och stark

31/7, 2018 kl. 18:10

Nitrater som finns i både rödbetor, rödbetsjuice, mangold, ruccolasallad och spenat har i en nygjord studie visat sig ha en tydlig och positiv inverkan på styrkeuthålligheten.

  • Niclas Carlson
  • www.webcoach.se
  • www.webcoach.se

För att förbättra prestationsförmågan kan gröna grönsaker till varje måltid vara ett välkommet tillskott. Nitrater som finns i både rödbetor, rödbetsjuice, ruccolasallad och spenat har i en studie visat sig ha en tydlig och positiv inverkan på styrkeuthålligheten.

Ett ökat intag av nitrater förbättrade testresultatet för max antal repetitioner i bänkpress på en vikt som motsvarar 60 procent av 1RM.

Bänkpresstestet utfördes av tränade män i 20 års åldern i tre set med två minuters vila mellan varje nytt försök där alla repetitioner och den sammanlagda vikten räknades samman.

Resultatet visar att den som dricker rödbetsjuice eller äter sin spenat har en fördel när det gäller att arbeta tungt och snabbt under press. Testgruppen jämfördes med en liknade grupp idrottsutövare som inte fick något tillskott av grönsaker som innehåller nitrater.

Nitrater från grönsaker har en mätbar positiv effekt så det är en god idé att äta grönsallad och spenat till varje mål mat inför träning och tävling där det gäller att vara uthållig och stark

National Strength & Conditioning Association


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

doi: 10.1519/JSC.0000000000001437

Niclas Carlson

Niclas Carlson

Medlem sedan 2009-05-08

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor oc... Läs mer

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Facebook

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng