Under sommaren deltar flera unga hockeyspelare på olika läger och hockeyskolor. Tre ispass och två fyspass om dagen är mer träning än vad många unga spelare som inte har kommit i puberteten klarar av.

Många barn och ungdomar är inte tränade för längre
pass än 40 minuter och behöver flera timmar eller dygn av återhämtning innan det är dags att träna för fullt igen. Utan återhämtning funkar ingen träning.

Är fyspassen på ett träningsläger anpassade för ålder och mognadsgrad kan träningen inriktas på rörlighet istället för uthållighet för att minska belastningen på spelare som tränar tre ispass och två fyspass per dag.

Lågintensiv träning mellan ispassen ger unga spelare en chans att återhämta sig till nästa ispass. Gör man fyspassen för jobbiga för unga spelare som normalt inte tränar flera pass per dag så hinner dom inte återhämta sig mellan varje nytt träningspass.

Spelare som inte kommit i puberteten får inte ut speciellt mycket av konditionskrävande fyspass och behöver inte använda sommarens hockeyskola för att förbättra uthållighet och kondition med jobbig fysträning.

Genom att planera träningsdagen på en sommarcamp kan unga spelare träna flera pass per dag om träningen anpassas efter nivå, ålder och mognadsgrad.

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se