Här berättar en av arrangörerna, Jakob Westerlund från Gävleborgs Innebandyförbund och initiativtagare till #InnebandyForAll med sina egna ord om resan.

– 2018 kom Christer Ringh med idén - ska vi försöka samla alla världens lag och föreningar inom Elinnebandyn samtidigt och bygga en mötesplats för utveckling och folkhälsa här i Gästrikland? Är det möjligt?

Elinnebandy är en sport för personer med omfattade funktionsnedsättningar, en sport som verkligen definierar vad idrott på lika villkor är. Att samla alla tidigare hade aldrig skett i världshistorien och någon internationell organisation fanns inte alls.
– Där började det. Sätta organisationen på plats och få alla med sig all lag, nationer, kommuner, partners, arenor, myndigheter etc. för att inte nämna alla deltagare själv. Att ta hit över 150 deltagare med rullstolar från Calgary, Toronto, Boston, Köpenhamn, Flensburg, Oslo, Malmö, Göteborg och Umeå bla kräver en infrastruktur. Bara själva resan och var ska alla bo exempelvis? Finns det handikappanpassade rum? Boston hamnade i Bollnäs och Calgary till slut i Uppsala!

Nu i september 2022 blev allt verklighet. Efter två år pandemi också så blev det möjligt. Mycket har hänt sedan starten, själv har jag också bytt jobb sedan starten.
Men detta kunde jag inte släppa, tvärtom - många timmar och inget hade varit möjligt utan nyckelpersonerna Elin Lund Jonsson och Christer! Nu blev det äntligen verklighet!

I onsdags fick vi ta emot priset - ”Bra gjort för Gävle kommun” av Gävle kommun - Näringsliv. Det är jag och vi mycket stolta över!
Tack alla fantastiska människor som trott på oss, det har inte varit alla ska jag säga - tvärtom. Men ni som gjort det, det har varit helt ovärderligt!

För mer information se
https://innebandyforall.se/
https://wcvh.se/

Mer information om Företagsveckan och prisutdelningen här >>

Foto: Joe Formgren, Presstänst