2014 införde Brynäs IF den rena dräkten. Sedan dess har Europas snyggaste och enda reklamfria matchdräkt sett likadan ut.Fram till i dag.

Då presenterar vi den rena dräkten – i uppgraderad form. Brynäs IF:s direktör för varumärkesutveckling, Johan Cahling, har ansvarat för processen kring utvecklingen av den rena dräkten – och för Brynäs nya grafiska identitet, som också uppdateras inför säsongen 20/21.

Här berättar han mer om lanseringen.
— Alla Brynäsare kan förvänta sig ännu renare, snyggare och starkare matchdräkter där Brynäs grafiska DNA, emblemet och oken, kommer att lysa än starkare. Den kommer också att förstärka avståndet ytterligare mellan Brynäs och övriga klubbar.

Hur tror du att den uppgraderade dräkten landar hos Brynäsarna?
— Vi vet att vår matchdräkt berör. Främst eftersom den är unik genom att vara ren utan reklam - men också i form av sin design och det faktum att den sett likadan ut under en lång tid. Det kommer inte vara några revolutionerande skillnader som 2014 när vi gjorde dräkten ren - men det är en del tydliga nyheter som vi tycker sticker ut och hoppas blir uppskattade.

Nämn tre saker som betraktaren kan fokusera på?
— Okens nya, starkare, men lättare uttryck. Vår nya typografi. De matta hjälmarna. Och den nya bortatröjan. Men jag låter morgondagens bilder tala för sig själv. Sen är det upp till varje betraktare att tycka fritt. Vi har gjort allt vi kan för att ge spelarna och Brynäsfansen en ännu snyggare matchdräkt.

Har ni tittat på andra hockey- och idrottsklubbar?
— Nej. Brynäs IF ska leda utvecklingen inom vår kategori. För att göra det krävs det att vi inte blickar för mycket bakåt och på andra. Vi försöker istället att vara mer nyfiken på samtiden och de aktörer som verkligen driver designutveckling runt om i världen. Genom vår design vill vi påvisa handlingskraft och progressivitet samtidigt som vi hela tiden bär med oss föreningens egen historia.

Har ni bestämt hur länge den nya uppgraderingen ska gälla? — Ja. Den gällande dräkten ska gälla i två säsonger. Så, till säsongen 22/23 kommer nästa uppgradering.
Och den blir fortsatt reklamfri?
— Ja, självklart! Ur flera olika perspektiv är det bäst för Brynäs IF. Snyggast så. Vi tjänar på det. Och alla Brynäsare får det dom vill ha, Europas snyggaste hockeydräkt. Återigen har vi våra fantastiska huvudpartners att tacka. Volvo Bilbolaget, Bauer, Länsförsäkringar Gävleborg och Sandvik Coromant. Det är dom vi ska hylla, de är de riktiga hjältarna som gör att vi kan ha den reklamfri. I stället är det en markering och en symbol för vår gemensamma strävan att få fler barn och unga att få en bra start i livet. Så, den är inte bara den snyggaste. Även den viktigaste.

Kommer SHL- och SDHL-laget att spela i lika dräkt?
— Ja, det är en självklarhet i dagens Brynäs IF.

Kommer tio procent av försäljningspriset på replican gå till UNICEF som tidigare?
— Ja, det stämmer. Så, genom att köpa den nya replican kommer Brynäsare även att vara en nyckelspelare i vår gemensamma insamling till UNICEF, så att fler barn i världen får den hjälp som dom behöver. Tillsammans räddar vi liv och ger fler barn en bra start i livet. Under säsongen kommer vi också att förtydliga och lyfta fram hur mycket pengar som Brynäs och Brynäsfansen bidragit till UNICEF sedan starten av samarbetet 2014, och vad vi tillsammans bidragit till tillsammans med UNICEF. På replican finns också en QR-kod till hemsidan för En bra start, där alla Brynäsare kan fördjupa sig i vad som händer lokalt och regionalt då tröjan är reklamfri.


Om Brynäs IF
Brynäs IF 
Gavlehovsvägen 13
806 33 Gävle

+46 (0)26-54 46 60
http://www.brynas.se/

Brynäs IF är en anrik förening som bildades 1912. Vi har många medlemmar och supporters över hela Sverige och vårt varumärke är välkänt. 
Brynäs IF har en gedigen historia som vi vill värna om samtidigt som vi alltid blickar framåt och ser alla möjligheter som finns med vår fina Gavlerinken Arena. 

Vi har två representationslag som spelar i Sveriges högsta ligor, SHL och SDHL.
Vid sidan av den sportsliga verksamheten bedriver även Brynäs IF den sociala verksamheten En bra start, som arbetar för att fler barn och unga ska få en bra start i livet. 

Brynäs IF
Gavlehovsvägen 13
806 33 Gävle
+46 (0)26-54 46 60
http://www.brynas.se/

Foto: Rickard Sund/KurppaHosk