Många fans väljer också att ytterligare öka spänningen i spelet genom att betta på sin favoritspelare eller favoritklubb. Här gör vi en sammanställning av de 3 spelare som vi anser är de bästa och hetaste 2023.

Vår topp 3 lista

Att göra en topplista är ingen enkel uppgift, när fotbollsplanerna är fyllda av mängder med högpresterande talanger. I den här listan har vi därför valt att fokusera på de topp 3 kandidaterna som har varit mest populära under det senaste året, samt deras prestationer och utmärkelser.   

1. Lionel Messi, Inter Miami

En topplista skulle inte vara komplett utan denna argentinska legendar. Messi nämns så gott som alltid som en av de bästa spelarna i världshistorien, som med sina enastående prestationer och sin fantastiska spelteknik har skapat succé efter succé på fotbollsplanen. Han är även en favorit inom fotboll betting.

Under det senaste världsmästerskapet i Qatar var han en starkt bidragande faktor till att Argentina kunde koras till vinnare. Den argentinska spelaren har mängder med utmärkelser i sin meritlista, och han har bland annat vunnit Ballon d´Or hela 7 gånger.

Lionel Messi är känd för sin unika förmåga till bolldominans och en otrolig smidighet och snabbhet. Han har en otroligt bra bollkontroll och en imponerande teknik som har gjort det svårt för hans motståndare att ta bollen ifrån honom.

2. Erling Haaland, Manchester City

Norrmannen Haaland är en norsk ung talang som 22 år gammal hade gjort fler mål än vad både Messi och Ronaldo hade gjort vid samma ålder. Han fortsätter starkt framåt med att sätta nya målrekord. Erling var den bästa målskytten i både Premier League och UCL under 2023.

Manchester City-spelaren har en förmåga att göra mål från många olika positioner med hjälp av sitt taktiska tänk, flexibilitet och snabbhet. Han har snabbt blivit en favorit bland fotbollstopparna och ett världskänt namn beundrat av många fans världen över.

3. Kylian Mbappé, Paris Saint-Germain

Vi avslutar topplistan med Mbappé, den franske fotbollsspelaren som gjort sig känd för sin grymma dribblingsteknik, sitt tempo och skicklighet på planen. Ännu en ung talang på bara 24 som snabbt har kommit upp på flera topplistor världen över.

Mbappés internationella karriär fick sig ett snabbt lyft efter hans debut för det franska landslaget 2017. Under 2018 fick han dessutom priset FIFA World Cup Best Young Player Award. Den franska spelaren har även haft en avgörande roll för PSG:s framgångar de senaste åren. Denne unge man har minst sagt en stor potential att uppnå ännu större framgångar i flera år till inom fotbollsvärlden.

Lionel Messi, Erling Haaland och Kylian Mbappé. Dessa stjärnor nämns upprepade gånger på nyhetssajter och i fotbollskanaler världen över som några av de bästa spelarna bland fotbollstopparna 2023. Därför landade vi på att välja ut just dessa fotbollsstjärnor i vår topp 3 lista.

Det finns många andra stora namn inom fotbollen som Cristiano Ronaldo, Pelé och David Beckham. Men i denna artikel har vi valt att fokusera på de spelare som har gjort störst genombrott under det senaste året och som har uppmärksammats mest under året för deras prestationer.