Det var med stor nervositet och spänning i kroppen som jag hämtade ut min pressackreditering vid infarten till Tierp Arena som är byggd på ett före detta militärflygfält. Arenan består av de två limträläktarna i U-form på över 15 meter i höjd och 240 meter i total sammanlagd längd som tillsammans skall rymma ca. 20.000 simultana besökare och ha en kapacitet för över 50.000 besökare på ett helhelgsevent. Denna multiarena är förutom motorsportevenemang tänkt att inrymma bland annat Sveriges första Motorsportgymnasium samt Europas modernaste halkbana. Arenan är även tilltänkt att passa för musikkonserter, mässor samt företagsevent.

Men just idag, söndagen den 8 maj 2011, så var det NDRS Nationals Dragracing som gick av stapeln på Tierp Arenas betongbana och mina förväntningar var minst sagt skyhöga. Och att alla mina förväntningar infriades till fullo med en gigantisk ränta råder det absolut ingen som helst tvekan om. Att stå mindre än 5 (fem) meter bort när ett 1000-hästkrafters Dragracingmonster vrålar förbi utan ljuddämpare och marken vibrerar likt en jordbävning är en sådan oerhört stark upplevelse som inte på något vis kan beskrivas i text och ord utan måste upplevas på plats.

Dragracing är en motorsport som tilltalar både den yngre samt den äldre publiken att beskåda. Och utanför själva tävlingsbanan så fanns det flera olika gatuköksstånd samt serveringar (med sittplats) med tex. pizza, langos, hamburgare & korv, pasta samt givetvis nygräddade våfflor med sylt och grädde på menyn + diverse andra nyttiga och onyttiga snabbmatsvarianter som man kunde införskaffa och mumsa på medans man knallade runt på den lilla minimarknaden av utställande annonsörer samt fordonsekipage i depåområdet. Och för de allra yngsta i sällskapet så var nog de olika godisstånden de mest attraktiva när den största förtjusningen över fordonsekipagen hade lagt sig.

Att alla personer med motorsport som intresse, oavsett åldersgrupp, blev tillfredsställda råder inget tvivel om. Har Du aldrig varit på ett Dragracingevenemang förut så rekommenderar jag dig verkligen att besöka ett. Men du... glöm inte hörselkåpor till de små (samt även till dig själv !! ;) )

---


FOTO & Copyright © 2011 Patrik Larsson