Eddie som kallas både Strong-Eddie och Lyftkranen från Långshyttan gjorde det med en total om 710 kg vilket blev världsrekord sammanlagt. Aldrig har någon någonsin i 66 kg klassen lyft mera än vad Eddie gjorde i denna tävling. Totalt genom delgrensresultaten knäböj 250 kg där han fick VM silver, 202,5 kg i bänkpress där han tog VM guld och sista grenen marklyft där han tog 257,5 kg. Eddie som tävlar för Hofors Lyftarklubb har nu nått ännu ett mål i sin idrottskarriär då ett sammanlagt VM guld var det enda om saknades i hans i övrigt helt fenomenala samling av EM- och VM-medaljer.

– Lyckan är obeskrivlig, mitt största livsmål är nu uppnått, hälsar Eddie från Sydafrika. Arbetet bakom VM-guldet är ett liv av målinriktad träning. 20 år med hög disciplin där där jag fått stor hjälp och inspiration av pappa Per och tränaren Marcus Grahn är ovärderlig. Dessutom har Yngve och klubben i Hofors varit till mycket stor nytta för uppladdningen.

Eddies pappa Per Berglund var en av Sveriges absolut bästa styrkelyftare under 90-talet och tog bl.a. två EM-guld och ett junior VM-guld.
– Det är bara att gratulera Eddie för en enorm prestation. Vi visste ju att han hade möjlighet att vinna VM om allt stämde, speciellt efter hans världsresultat som han presterade på SM i mars. Nu väntar vi bara på att han ska komma hem från Sydafrika så vi kan få bjuda honom och klubben på en guld VM-tårta, säger Yngve Gustafsson ansvarig i Hofors Lyftarklubb.

Se film med Eddies fina lyft och prestation på länken här >>

För mer information
Eddie Berglund
Tel: +46-762790987
E-post: strongeddie@outlook.com
www.strongeddie.se

Yngve Gustafsson
yngve.yngve@telia.com
Tel: + 46 70-360 00 95