EM 2010 Amerikansk Fotboll Frankfurt Tyskland

EM i Amerikansk fotboll spelas i Tyskland

20/7, 2010 kl. 07:11

Det svenska seniorlandslaget i amerikansk fotboll reser till Frankfurt i Tyskland för att försvara EM-Guldet från 2005.

  • EM 2010 Amerikansk Fotboll Frankfurt Tyskland
  • Niclas Carlson Sverige EM 2010 Amerikansk Fotboll Frankfurt Tyskland
  • Bosön tester EM 2010 Amerikansk Fotboll Frankfurt Tyskland

Laget samlas i Malmö för att finslipa det sista, innan det bär av till Tyskland och den första matchen i Europamästerskapen mot Frankrike.

En som är med på resan och leder det svenska laget är Niclas Carlson från Gävle.-Jag har gjort det här några gånger nu och den har gången vet jag att vi har ett riktigt bra lag, kanske det bästa laget säger Niclas Carlson som ansvarar för den fysiska utvecklingen av svensk amerikansk fotboll under dom senaste fem åren.

Sverige kan mäta sej med dom bästa när det gäller styrka och snabbhet. Fotboll kan vi redan och det gäller nu att mäta sej mot snabbare lag som Frankrike och starkare lag som England och Tyskland.

Vi har vågat satsa på att utveckla dom fysiska kvaliteterna styrka och kraft fullt ut och spelarna har gjort fantastiska resultatförbättringar. -Sist vi sågs slog varenda kotte personligt rekord på den korta sprinten. Tidigare har vi varit nöjda med att spelarna blir starkare för varje test och nu äntligen är vi framme vid kraftmätning i både teori och praktik. Det håller inte att bara vara stark, man måste få ut det på planen och det känns som om vi är där nu säger en nöjd landslagstränare.

Frankrike blir en bra värdemätare i öppningsmatchen. Sedan följer några dagars återhämtning inför Sveriges andra match mot England. Ett England som Sverige förlorade mot, senast dom båda lagen möttes i en vänskapsturnering i England,där också Australien deltog. Vi hade svårt att återhämta oss efter Australienmatchen som vi vann överlägset och förlorade lite oväntat mot Engelsmännen som visade upp ett aggressivt försvarspel. -Det blir spänannde att möta England i vår andra match. En vinst där är nödvändig för att nå målet med årets europamästerskap. Att få möta Tyskland i Tyskland i en EM-final.

Vi är som alltid väl förberedda. Det har blivit ett signum för svensk amerikansk fotboll att förbereda sej väl och komma både vältränade och utvilade till mästerskapen. Vi börjar förstå det här med form och formttopp nu och det är en tacksam sak att formtoppa ett så stort lag som 45 spelare. -Det är 11 man på plan och det brukar inte vara någon match att få ihop 25-30 spelare av 45 i det vi kallar europaklass.

I match två har vi fler än halva styrkan i bästa skick, för att till slut vara på absoluta topp i avslutningsmatchen. Det gäller att matcha laget klokt i alla lägen för att ta vara på topparna i laget. Det kan skilja väldigt mycket på en och samma spelare från match till match. Här är fotboll en härlig sport eftersom det går att byta spelare i stort sett varje spel. På så vis behöver vi inte köra slut på oss i första och andra matchen. Vi vill vara som bäst när det gäller. Det är finalspel som räknas när Sverige spelar EM i Tyskland 2010.

Deltagande lag är Tyskland, Österrike, Finland, Frankrike, England och regerande europamästarna Sverige.

Öppningsmatchen mot Frankrike spelas den 25 juli med matchstart kl.16.00


All Sport och Idrott
http://www.sportidrott.se

Denna artikel är publicerad på All Sport och Idrott via SvenskPress.se.
Se villkor här »

All Sport & Idrott

All Sport & Idrott

Från Gävle, Gästrikland

Medlem sedan 2010-04-12

Nyheter från All Sport och Idrott www.sportidrott.se

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Facebook

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng