I dagens hockey är ett bra skott en avgörande del för det offensiva spelet. Det skjuts för lite och med för dålig precision på träning och match. Det lag som skjuter 

Hockeylegenden Bobby Hull är den spelare som med sin träklubba skjutit hårdast av alla världens hockeyspelare genom tiderna. Hans skott kom upp i hastigheter över 190 km/h.

Moderna exempel på hårdskyttar i KHL är Denis Kulyash 177 km/h och i NHL Zedno Chara som som uppnått en hastighet i sina skott på 175 km/h.

I SHL skjuter importspelarna puckar som når 165 km/h och svenska hårdskyttar får iväg pucken med en hastighet av 150-160 km/h.

https://www.hockeymagasinet.com/article/lulealoftet-bland-de-hardaste-skyttarna-i-shl

Medelmåttiga skyttar i SHL skjuter puckar som håller en hastighet av 100-110 km/h och det avlossas i snitt 20-25 skott under en isträning. Det är inte tillräckligt för att utveckla förmågan att skjuta snabbt och hårt.

http://sportidrott.se/articles/view/hockeystaden-gavle-bygger-nya-skottramper

Skottrampsträning kan på bara två månader förbättra skottet på liggande puck med 10-15 km/h. Genom att skjuta 100 puckar per dag i två månader kan medelmåttiga skyttar förbättra sitt skott med högre hastighet och bättre precision.

http://www.swehockey.se/globalassets/svenska-ishockeyforbundet-hockeyakademin/dokument/utbildning/skottramp-2.pdf
All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se