Form

En av de viktigaste egenskaperna hos padel racket är formen, eftersom den har förmågan att i hög grad påverka din spelstil. Generellt är det tre olika former som padelracket utgår ifrån.

Runda padelracket

De runda padelracketarna är kontrollpadelracketar eller nybörjar-racket. Dessa kännetecknas av att ha en så kallad sweet spot (det idealiska området där bollen ska landa för att du ska få en bra träff) i mitten av padelracketen och detta är större än i resten av formerna. Därför är de rundformade padelracketarna idealiska för alla typer av spelare, men speciellt nybörjare.

Diamantformade padelracket

Diamantformade padelracketar är så kallade ”power padelracketar”. De är idealiska för mer erfarna spelare som föredrar mer kraft när de slår till bollen. Den negativa delen med detta sätt är att du får mindre kontroll, eftersom sweet spot området är mindre och det är beläget i spetsen av padelracketen.

Droppformad padelracket

De droppformade padelracketarna är kända som balanserade padelracketar. Detta beror på att dess form kommer från blandningen av runda och diamantformade, så de är en perfekt balans mellan kontroll och kraft. Denna form rekommenderas för spelare som har lite erfarenhet och som har ett mer balanserat spel, det vill säga att de inte behöver mycket kontroll eller mycket kraft.

Styvhet eller hårdhet

En annan viktig aspekt att ta hänsyn till när du väljer rätt padelracket är styvheten på dess yta, det vill säga graden av flexibilitet som ett padelracket har när tryck appliceras på det. Denna egenskap påverkas direkt av materialet med vilket den är gjord. Det finns generellt sätt två varianter, mjuka eller hårda.