Eleverna tränar sprintsnabbhet med hjälp av 1080 Sprint. Utrustningen mäter snabbhet, antal steg, steglängd och
kraftutveckling i varje steg med hög precision när spelarna springer korta sträckor med eller utan motstånd.

Med individuell anpassning med hjälp av det det inbyggda motståndet kan 1080 Sprint användas för att förbättra startsnabbheten och sprinthastigheten vid korta och snabba lopp från 10 till 30 meter och 40 yards som tränas av amerikanska fotbollsspelare på alla nivåer för att utveckla den fysiska delen av spelet.

Amerikansk fotboll tillhör den mest explosiva av alla lagbollsporter och spelarnas förmåga att utföra snabba och explosiva rörelser på planen är helt avgörande för spel på hög internationell nivå.

Till sommaren ska redan rörliga och starka amerikanska fotbollsspelare på Riksidrottsgymnasiet RIG på Celsiusskolan i Uppsala vara snabbare och mer explosiva. Tränaren Robert Johansson använder teknisk utrustning i form av 1080 Sprint för att testa, träna och utveckla sina unga och talangfulla spelare.

Systemet ger en omedelbar feedback till spelaren och varje lopp som gjorts under hela utbildningstiden finns
registrerat. Spelarna tränar på att tävla mot varandra och mot sig själva för att pressa slutidertiderna.

Det är bara början på vårterminen och flera av spelarna gör framsteg för varje tränat pass.


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

http://1080motion.com/products/1080-sprint/