Flera studier visar att en spelare i knatte och ungdomshockeyn mellan 8-14 år rör pucken 20 sekunder i snitt under en match som spelas på fullstor plan.

För att ge varje spelare som deltar i träningsmodellen ADM mer tid med pucken spelas istället flera av matcherna som smålagsspel på mindre planer.

Den amerikanska utvecklingsmodellen för unga hockeyspelare, ADM, American Development Model, är en träningsmodell för alla spelare oavsett om planen i en framtid är att att bli elitspelare, hockeyproffs eller att delta och spela hockey efter egen förmåga.

Smålagsspel frisätter mer istid till lagen, höjer intensiteten och fler spelare kan vara på isen under samma pass.

Det leder till att istiderna räcker till, spelarna oftare hanterar puck, det slås fler passningar och skjuts mera skott, målvakterna jobbar mer, det görs mera mål och spelarna har roligare under träning och match.

Alla ungdomsföreningar i USA anpassar sej till modellen och ansluter till den amerikanska utvecklingsmodellen ADM för unga hockeyspelare

All Sport och Idrott
http://www.sportidrott.se

Gillla oss på Facebook
http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/108880909154383

Niclas Carlson Strength and Conditioning
IFAF World Team American Football 2015

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.seGilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön. Utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet. Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014. http://www.niclascarlson.se