Under tävlingssäsongen är det extra viktigt att unga spelare tränar målmedvetet för att kunna utveckla sin fysiska förmåga för styrka och snabbhet i syfte att kunna vara upprepat snabba och explosiva på isen.

Enbart hockey under tonåren utvecklar varken
styrka eller snabbhet och många spelare som inte får så mycket speltid försämrar även sina konditions-värden under en säsong.

Forskning visar med all tydlighet att hockeyträning och match inte utvecklar spelarnas styrka eller snabbhet och att bara hockey under säsong inte räcker till för att utveckla de fysiska färdigheter som krävs för att gå från duktig och framgångsrik junior till spel på en högre nivå som senior.

Samtidigt som toppspelarna i landets högsta liga SHL fystränar flera gånger i veckan för att bibehålla matchformen är det många yngre spelare i 16-19 års ålder som bara tränar hockey och spelar match trots att man tillhör en elitförening som satt utveckling av egna produkter högst upp på agendan.

Styrka och snabbhet är något som alla hockeyspelare behöver. Under tonåren är det som allra lättast att träna sig stark och snabb.

Föreningar som glömmer bort att förbättra sina unga spelarnas fysiska färdigheter under tävlingssäsongen kommer inte att utveckla sitt eget material till sin fulla potential.

Följ upp hockeysäsongen med återkommande tester som mäter spelarnas rörlighet, kondition, maxstyrka och hoppstyrka för att kontrollera om utvecklingen av unga spelares fysiska färdigheter fungerar som det ska.All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se