Små spelare drömmer om att bli proffs. Svenska Ishockeyförbundet drömmer om att spelare i alla åldrar ska göra fler mål när junior- och seniorlandslagen spelar internationell ishockey. Nu kan drömmen bli sann.

Den 7 november får flera klubbar i Gävle med omnejd skottramper från Beijer Bygglaget och Brynäs Hockey. Föräldrar och frivilliga hjälper till att bygga nya skottramper som ger spelare i alla åldrar chansen att infria sina drömmar om att spela på en högre nivå och att få göra mål i landslaget eller att en gång bli proffs i NHL.

En sammanställning av 6949 mål gjorda i NHL under säsongen 2011-2012 visar att de flesta målen görs 3-4 meter rakt framför målvakten med ett snabbt handledskott med snabb release.

Hälften av alla gjorda mål i NHL gjordes med skott från handleden nära mål. Det gamla slagskottet är effektivare för att få puck på mål med en retur som målhungriga spelare sätter med ett handledsskott

Med hjälp av skottrampsträning får Gävles unga hockeyspelare chans att träna på exakt rätt saker för att göra många mål med snabba välriktade skott.

En skottramp där spelaren tränar handledsskott 3-4 meter rakt framför mål är precis det som ligger bakom de allra flesta målen i modern hockey på högsta nivå. Trots det är det många som bara tränar slagskott på rampen.

Med hjälp av Brynäs IF och Beijer Bygglaget får hockeystaden Gävle ett välkommet bidrag som hjälper unga spelare att nå sitt mål att en gång få spela i landslaget och att göra massor med mål som proffs med snabba skott 3-4 meter rakt framför mål.


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
IFAF World Team American Football 2015.

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön. Utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet. Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014. http://www.niclascarlson.se