Hopprep tränar snabbheten

6/5, 2019 kl. 09:00

Sprintsnabbhet och förmågan att starta, stoppa och riktningsförändra i full fart är viktiga inslag i många bollsporter där hopprep kan göra en stor skillnad på prestationsförmågan.

  • Teknikparken Rehab Niclas Carlson Gävle
  • www.webcoach.se
  • www.webcoach.se

Hopprep ingår som en test i Webcoach Sport. Det är ett träningstest som många spelare har svårt att klara av trots att testet bara pågår under en kort tid.

Vid sidan av mer komplexa styrketester som knäböj, marklyft och frivändning är hopprep ett enkelt test som är lätt att bli bättre på hemma.

Hopprep hjälper till att utveckla elastisk styrka som gör det lättare att hoppa långt och mindre ansträngande att springa eller åka skridskor riktigt fort.

Sprintsnabbhet och förmågan att starta, stoppa och riktningsförändra i full fart är viktiga inslag i många sporter där hopprep kan göra en stor skillnad på prestationsförmågan.

Spelare som hoppar hopprep i längre intervaller förbättrar kondition och uthållighet medan kortare och snabbare intervaller med hopprepet ökar accelerationsförmågan och sprintsnabbheten.


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

Niclas Carlson

Niclas Carlson

Från Gävle, Gästrikland

Medlem sedan 2009-05-08

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor oc... Läs mer

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Facebook

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer