En NHL-combine test består av en samling fystester som berättar hur stora, starka, snabba, uthålliga och explosiva varje spelare är.

Testerna visar vilken fysisk utvecklingsnivå en ung spelare har uppnått och berättar om förutsättningen att spela hockey på högsta nivå.

Genom att jämföra testresultaten från 853 spelare som deltagit i en NHL Entry Draft Combine och titta på vilka tester som bäst stämmer med spelarnas förmåga att spela ishockey på elitnivå är storleken, muskelmassan och hoppstyrkan det som utmärker de bästa spelarna.

Hoppstyrka är en bra indikator på hur tidigt en spelare går i en NHL Entry Draft och det stående längdhoppet är i jämförelse med andra tester den test som bäst beskriver "overall hockey potential" för en spelare som vill bli hockeyproffs i hockeyns finrum NHL.

För unga spelare som siktar på att spela hockey på hög internationell nivå kan testresulaten från NHL Entry Draft Combine fungera som vägledning för hur träningen ska utformas för att utveckla muskelvolym och hoppstyrka i de tidiga tonåren.

Hur tränar ditt lag för att underhålla och utveckla muskelvolym och hoppstyrka hos varje spelare före under och efter tävlingssäsongen?


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

doi: 10.1519/JSC.0b013e318181ac20