De berätar på sin hemsida att Jakob Westerlund rekryterades till Gästriklands Innebandyförbund 2016 under dåvarande former som projektanställd, sedan dess har rollerna adderats och ansvaret ökat och de två senaste säsongerna har han varit förbundets distriktschef och den operativa ledaren samt tillika koordinatorn för utvecklingsarbetet i regionen.

Vi är mycket tacksamma för det arbete Jakob Westerlund tålmodigt drivit där han också varit med och byggt upp den plattform och organisation i regionen som verksamheten vilar på. En trygg organisation som nu står på starka egna ben att leva vidare och anta nya utmaningar.

Gästriklands Innebandyförbund kommer inte ersätta tjänsten utan räknar med att kunna fördela om ansvar och uppdrag inom organisationen och GUDH-samarbetet tillsvidare. Jakob kommer att finnas kvar i övergångsperiod över hösten och vara behjälplig för att processer och flöden skall fortgå med samma professionalitet som tidigare.

- Vi gratulerar Brynäs IF till en vass rekrytering, vi tackar också Jakob för den lojala insatsen att stötta organisationen in i en ny tid. Det har varit en tuff tid sedan C19 bröt ut men vi känner också en stor stolhet för vad Jakob uträttat. Han har varit en stor del i vår framgång de senaste åren. Vi är också glada att vi får behålla hans kompetenser i organisationen över tid också, om i än annan roll och utsträckning och det blir nu vårat gemensamma ansvar att bygga en stark och hållbar organisation fortsatt över tid som tar Innebandyn vidare, säger Michael Parment, Ordförande Gästriklands Innebandyförbund.

Styrelsen vid Gästriklands Innebandyförbund har tillfrågat Jakob Westerlund om att per omgående adjungeras in i distriktsstyrelsen på ideell bas, något också Westerlund har tackat ja till.

Gästriklands Innebandyförbund arbetar ständigt med att driva organisationens utveckling framåt, nu blir det ett nytt läge i en dynamisk värld som kommer ta verksamheten mot nya mål utmaningar. Gästriklands Innebandyförbund känner också en stolhet i att Ishockeyn rekryterar från just Innebandyns värld.

Jakob Westerlund kommer i närtid kommentera beslutet ytterligare men skriver kort så här:
- Det är så klart oerhört vemodigt samtidigt som det är spännande med ett nytt kapitel. När man ser tillbaka på allt vi tillsammans byggt upp, en fantastisk organisation, alla aktiviteter vi genomfört så gläds man åt alla fina människor man mött. Det innebär alla föreningar, spelare, ledare, domare och Innebandy-älskare, när man tänker på alla dessa så känner man så klart en stor stolhet men också givetvis ett tomrum. Det har varit fem fantastiska år och även om jag har mycket mer och ge Innebandy-sverige så är det nu dags att gå vidare mot nya utmaningar. Jag har älskat varje sekund och kommer fortsätta att varmt stötta verksamheten, nu i en annan roll men först och främst blir det nytt fokus och nya verktyg att lägga i verktygslådan.

Gästriklands Innebandyförbund uppdaterar med mer kommentarer inom kort.

Vi önskar Jakob Westerlund det största lycka till!

/ Distriktsstyrelsen genom Michael Parment

Läs hela artikeln
https://innebandy.se/gastrikland/inlaegg/lista/jakob-westerlund-gar-vidare-mot-nya-uppdrag/?fbclid=IwAR2-3256CO-ISCUJWjU-JwjFi4_qeqZs4IEcPoaUMarylwLUE87jUPbWyOg

Information från Brynäs IF https://enbrastart.brynas.se/2020/09/14/en-bra-start-forstarker-ny-rekrytering-ska-utveckla-regionen-for-hela-gavleborg/