Amerikanska fotbollslandslaget förbereder sig inför höstens träningsmatch mot Polen genom att samlas i Uppsala under helgen för tester och träning.

Andreas Ehrenreich som är ny på posten som förbundskapten till både Svenska junior- och seniorlandslaget i Amerikansk fotboll är nöjd med lördagens träning på Österänge IP.

-Det är kul att se att spelare som varit i Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet SAFF talang och elitprogram som ungdomar och juniorer nu dyker upp 10-15 kg tyngre med stående längdhopp som mäter runt 3 meter på en landslagssamling för seniorer och gör bra ifrån sig på alla testerna.

-Det här är spelare som klarat av att ta det stora steget från duktig junior till framgångsrik senior i landets högsta liga Superserien.

-Alla har inte en medfödd talang men dom har en förmåga att alltid få jobbet gjort och har gjort det under många år av målmedveten träning. Det ligger massor med jobb bakom så här fina test och träningsresultat.

-Flera f.d juniorlandslagsspelare är redan framstående i sina klubblag och vinner priser som bästa spelare på sin position i Superserien och hävdar sig bra bland importspelare från Usa och övriga Europa.

Det är en delvis ung trupp som nye förbundskaptenen Andreas Ehrenreich tar ut till landskampen mot Polen. En match som kommer att vara viktig för Sverige som förbereder ett EM kval under nästa år.

-Det gäller att kunna tävla på samma fysiska nivå som de bästa lagen i Europa och det syns att budskapet nått ut bland spelarna som testar och tränar på Österänge.

-Sverige har tidigare spelat fotboll baserat på styrka men fokuserar på att spela en snabbare fotboll som passar bättre för spel mot topplagen i Europa.

Sprinttester på 10, 20 och 30 meter mäter startsnabbhet, accelerationssnabbhet och sprinsnabbhet. Tillsammans med tester för hoppstyrka och upprepad sprintuthållighet får förbundskapten Ehrenreich och hans tränare en tydlig bild över varje spelares kapacitet.

Polenmatchen blir en bra värdemätare för Sveriges seniorlandslag som kvalspelar nästa år för att spela EM i Amerikansk fotboll 2018.

LÄS MER OM AMERIKANSK FOTBOLL
http://amerikanskfotboll.com/


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se