Längd och vikt tillsammans med resultatet för stående längdhopp är de viktigaste testerna när det gäller att förutsäga i vilken runda en ung hockeyspelare kommer att väljas i NHL-draften

Just nu väljer NHL-lagen nya lovande spelare inför nästa säsong och de kommande åren. Det gäller för en ung debutant att komma vältränad och fysiskt förbered till en NHL Entry Draft.

Hockeyträning har sedan flera år bedrivits i elljusspåret för att öka konditionen. Många spelare springer fortfarande långt under sommaren för att att bli bättre i hockey till nästa säsong.

Vid en sammanställning från NHL Combines där spelare testas inför den årliga draften visar det sej att kondition inte är en mest utmärkande indikatorn på en lovande spelare hockeykapacitet.

Konditionsvärdet på en NHL Entry Draft är något lägre än vad Svenska Ishockeyförbundet och lagen i SHL rekommenderar för spel på hög nationell nivå.

Det tester som utgör den bästa hjälpen att hitta bra försvars- och anfallsspelare med hög potentiell hockeykapacitet för spel på högsta nivå är istället anaeroba, explosiva icke syreförbrukande tester.

Det är inte konditionsvärdet utan det stående längdhoppet som är det fystest som fungerar bäst när det gäller att förutspå vad spelaren kommer att klara av på isen.

https://sportidrott.se/articles/view/hoppstyrka-ar-det-test-som-beskriver-hockeyn-bast

När 853 spelares resultat sammanställdes var det kroppsvikt och längd tillsammans med utvecklad muskelmassa och anaerob kapacitet de värden som berättade mest om vilka spelare som skulle väljas först.

Att använda fystester för att utvärdera unga talangers förmåga att spela hockey på hög nivå fungerar enligt undersökning bra på alla skridskoåkande positioner.

Målvakter utvärderas enligt andra kriterier. Förutom resultatet från fystesterna var längd och vikt avgörande för anfallspelare medan konditionen var mer utslagsgivande för försvarspelare.

Om längd och vikt tillsammans med stående längdhopp är de viktigaste testerna när det gäller att förutsäga i vilken runda en ung hockeyspelare ska väljas i NHL-draften ska träningen av unga talanger och elitspelare som har för avsikt att utveckla sitt hockeyspel för spel på internationell högsta nivå använda sej av explosiv träning under sommaren.


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

doi: 10.1519/JSC.0b013e318181ac20