För att barnet ska trivas eller känna sig bekväm i vattnet så kan det i början vara bra att låta dem ha hjälpmedel. Det finns bra simutrustning att tillgå, se mer här. Bland annat kan det vara bra att använda simdynor eller liknande under den tid de får vattenvana.

Börja försiktigt

Du bör aldrig tvinga ditt barn i vattnet. Det kan leda till att de blir avskräckta. Låt det ske på barnets villkor samt se till att börja på grunt vatten där de bottnar. Barnet måste känna sig trygg i vattnet. Redan innan ni tar er ut, så kan barnet få vattenvana genom badkaret. Du kan lära ditt barn att blåsa bubblor eller hålla andan i badkaret till exempel. När ni sedan tar er till bassängen eller sjön och barnet ska börja lära sig simma, lär dem då att spara med benen och ta simtag med armarna. Det kan du göra genom att hålla dem om magen så att de flyter med din hjälp.

Använd rätt simutrustning

I början kan det vara bra att låta barnen ha hjälpmedel i vattnet, som simpuffar eller annat. Bra badkläder är även det vettigt att skaffa. Det mesta du kan behöva inom simutrustning och badkläder finns att hitta hos Watery. De är Sveriges största simbutik. Hos dem finns det badutrustning och badkläder. De erbjuder fri frakt över 799 kr och har 1–3 dagars leveranstid. Du hittar även badkläder och annat för vuxna i deras egen webbshop.