Löpning har dock en nackdel och det är vädret. Om det snöar eller blåser, vilket ofta händer på hösten och vintern så kan träningen utebli. Lösningen är att ta den inomhus på ett löpband.

Var kan du köpa ett löpband och vad ska du tänka på? Hitta bra priser på löpband här om du har bestämt dig på att skaffa dig ett sådant för hemmet. Vad ska du tänka på vid ett sådant inköp? Motorkapaciteten är en väldigt viktig aspekt att ta hänsyn till. Läs gärna vidare för att få reda på mer.

Motorkapacitet

Motorkapaciteten på löpbandet mäts i hästkrafter (Hk). Ett löpband med större motor lämpas bättre för en tuffare träning. En större motor har mer än 2.5hk. Om redskapet ska användas av flera användare i hemmet med tuffare träning och längre pass så är det alltid bättre att köpa ett med större motorkapacitet. En högre motorkraft leder också till att bandet går jämnare vilket i sin tur gör att löparen får en naturlig upplevelse under själva träningspasset.

Om du hellre vill köpa ett löpband lämpad till lättare joggning ska du satsa på ett redskap med 1,5 hk. Intervallträning och hårdare pass passar bättre för ett löpband med motorkapacitet på 2hk eller mer. Skillnaden dessa två redskap emellan är stor när när det kommer till upplevelsen under träningspasset

Om du tvekar vid val av löpband kan du alltid fråga en expert antingen online eller på plats i sportaffären.