Damfotbollsspelare på college NCAA högsta division har i en jämförande studie testat att köra intervaller med kettlebells och cirkelträning för att förbättra kondition inför tävlingssäsongen.

Den grupp spelare som tränade intervaller med kettlebells förbättrade sitt konditionsvärde medan cirkelträningsgruppen inte fick några mätbara resultat efter fyra veckors träning.

Intervallerna 15:15 varade i 15 sekunder med lika lång vila mellan varje ny arbetsperiod. Både kettlebellgruppen och cirkeltränings-gruppen tränade i 20 minuter tre gånger i veckan under fyra sammanhängande veckor.

De spelare och tränare som vill påverka den cardiovaskulära kapaciteten inför en ny tävlingssäsong ska välja att köra intervaller med kettlebells istället för cirkelträning för att få mätbara resultat.

National Strength & Conditioning Association

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438
 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp.

doi: 10.1519/JSC.0000000000000845