Skillnaden mellan att värma upp kroppen med löpning eller att använda dynamisk rörlighet och nedhopp innan 20 meter sprint har testats. Varje deltagare sprang 20 meter efter tre typer av prestationshöjande förberedelser.

Resultaten visar att det är bättre att använda dynamisk rörlighet än uppvärmning genom löpning innan 20 meter sprint då sluttiden i testgruppen förbättras från 3.30 till 3.22 sekunder efter dynamiska rörlighetsövningar

Sluttiden 3.22 förbättrades ytterligare till 3.13 när dynamisk rörlighet plus nedhopp användes för att förbättra tiderna på 20 meter sprint.

Det är därför klokt att använda övningar för dynamisk rörlighet och nedhopp strax innan annan träning, tävling eller match.

Kombinerar du rörlighet och hoppträning med träning för sprintsnabbhet för att sänka sluttiden på 0-20 meter?


Läs mer:
http://sportidrott.se/articles/view/hoppa-ned-nar-du-varmer-upp-innan-traning-och-tavling


National Strength and Conditioning Association


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

doi: 10.1519/JSC.0b013e3182a0d8c1