Det sker mycket inom ishockeyn, och för den som följer vad som sker inom sportvärlden så har alla rubriker och händelser inom hockeyallsvenskan knappast lyst med sin frånvaro. Dagliga nyheter om hockeyallsvenskan hos Ishockey.se är en av många nyhetskanaler som övervakar årets spektakulära event, och bland alla stora nyheter har vi uppmärksammat Västerviks senaste tillskott där klubben dukat fram för en ny profil som kliver in under Västerviks färger, nämligen Daniel Brickley. 

Brickley har trots sin unga ålder en ganska anmärkningsvärd historia inom ishockeyn. Det var under tiden som collegestudent som karriären började ta fart, och det är knappast över för den här unga ishockeyentusiasten som tros göra ytterligare framsteg i framtiden efter kontraktet med Västervik.

Som student skrev han faktiskt NHL-kontrakt för Los Angeles Kings, vilket också kan ses som startskottet i hans karriär inom ishockeyn. Men karriären på den amerikanska isen kommer bokstavligen sättas på is, i alla fall för stunden. Vad som väntar denna 27-åring är en flytt till Sverige för att spel i allsvenska Västervik

Denna unga och entusiastiska hockeyprofiler har spelat fem NHL-matcher för Los Angeles Kings och gjort 89 matcher i American Hockey League.

Den kommande säsongen kommer vi alltså se Brickley spela i hockeyallsvenskan för Västervik. Klubben meddelar att de är nöjda med tillskottet och räknar med att Brickleys meriter kommer komma till nytta för hans nya svenska klubb. 

Martin Gudmundson, tränare och sportchef för Västerviksklubben, säger i en intervju att Västervik kommer få en stor och rejäl back med bra förstaplats och skridskoåkning. Han beskriver vidare att Brickley är bra på att sätta pucken i spelet snabbt från sin egen zon och att han också är bra på att fylla på i anfallen i de tillfällen och möjligheter som ges. 

Vad vi vet idag är att Brickley på hemmaplan var en eftertraktad fred agent bland NHL-klubbarna när han skrev på ett NHL-avtal med klubben i Los Angeles (Los Angeles Kings). På den tiden hade han en säsong bakom sig med hela tio mål och 35 poäng inom ramen för 40 spelade matcher för sitt lärosäte, Minnesota State University. Det var också då som titulerades som ishockeyklubbens främsta backar. 

Väldigt fort fick han debutera i NHL och stod då som assist i den memorabla premiärmatchen med Los Angeles Kings. Under säsongerna 2018 och 2019 blev det ytterligare fyra matcher för klubben. Därefter har han setts i AHL och ECHL de efterföljande säsongerna. 

Under säsongen i fjol blev det två assist utspridda över elva matcher med Chicago Wolves, tidigare Calder Club-mästare, samt 20 poäng utspridda över 25 matcher (6+14 poäng) i ECHL (med Norfolk Admirals). I Brickleys profil återses även ett deltagande i världsmästerskapet 2017, när han fick representera USA på en turnering i Köln. 

Hockeyallsvenskan 2022-2023 kommer bli ett spektakulärt event att följa. Det blir den 24:e säsongen av eventet i sitt befintliga upplägg och form (som den näst högsta serien i svensk ishockey). Serien kommer spela i 52 omgångar, där alla deltagande lag möts fyra gånger. De oj som fyller platserna 1-6 går alltså till slutspelets kvartsfinal. Lagen 7-10 kommer dock spela åttondelsfinal. De sista två lagen som placerar sig sist spelar en så kallad ”Play Out”, där man avgör om vem som kommer flyttas ner till Hockeyettan. 

Hur Västervik kommer prestera i årets event, eller något annat lag för den delen, är svårt att förutspå. Men om du vill veta mer om hur konditionsträning inför hockeyevents kan se ut och hur spelarna presterar statistiskt så finns denna intressanta artikel, författade av professionell coach i konditionsträning och styrketräning.