Niclas Carlson Strength & Conditioning IFAF World Team, foto: All Sport ch Idrott

Niclas Carlson i World Team

25/12, 2010 kl. 18:02

Niclas Carlson från det Svenska Amerikanska Fotbollslandslaget har återigen valts till fystränare för Världslaget IFAF World Team i amerikansk fotboll.

  • Foto: All Sport och Idrott
  • Niclas Carlson Strength & Conditioning IFAF World Team, foto: All Sport ch Idrott
  • Foto: All Sport och Idrott
  • Foto: All Sport och Idrott

För andra året i rad medverkar Gävlebon i uttagningen och träningen av världslagets spelare. Niclas Carlson har utarbetat den kravprofil som gäller för spelarnas fysiska status och ansvarar för att längd, vikt, styrka och snabbhet överensstämmer med de krav som gäller för amerikansk fotboll i den absoluta världstoppen.

USA är världsledande i amerikansk fotboll och varje spelare i Världslaget World Team håller samma fysiska standard som spelarna i det Amerikanska laget. Niclas Carlson jobbbar med att varje spelare ska vara på toppen av sin fulla kapacitet vid avsparken i matchen mellan Världslaget och Team USA i amerikansk fotboll, som spelas i Austin Texas den 2 februari 2011.

Niclas Carlson jobbar på uppdrag med IFAF Internationella Utvecklingsprogram för den Amerikanska Fotbollen i världen, utanför USA. Världslaget består i år av spelare och tränare från Canada, Sverige, Tyskland, Österrike, Japan, Mexico, Finland och Amerikanska Samoaöarna.

Från Sverige deltar förutom Niclas Carlson Gävle, Stefan Björkman, Stoockholm som tränare för den offensiva linjen, samt bröderna Markus och Pontus Westman från Tyresö i Stockholm

All Sport och Idrott
http://www.sportidrott.se

Denna artikel är publicerad på All Sport och Idrott via SvenskPress.se.
Se villkor här »

All Sport & Idrott

All Sport & Idrott

Medlem sedan 2010-04-12

Nyheter från All Sport och Idrott www.sportidrott.se

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Facebook

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng