Det finns många olika sätt att få i sig extra protein, men vad som fungerar bäst för dig beror på dina individuella behov. Ett av de bästa sätten är med de bästa proteinpulvret som ger garanterad effekt. Prova några olika alternativ och se vad som fungerar bäst för dig! 

Hur använder man proteinpulver?

Proteinpulver är ett kosttillskott som innehåller höga halter av protein. Det finns olika sorter av proteinpulver, och de flesta innehåller alla de nödvändiga aminosyrorna som kroppen behöver för att bygga upp muskler. Proteinpulver används främst av idrottare och bodybuilders, men det finns även pulver som är lämpliga för personer som inte har ett lika aktivt liv. Proteinpulver kan tas i form av drycker eller shakes, men det går även att använda det i matlagningen. Det finns recept på hur man kan använda proteinpulver till exempel i smoothies, bakverk och soppor.

När ska man ta proteinpulver för bäst effekt?

Det finns ingen exakt tid för när man ska inta proteinpulver för bäst effekt, utan det beror på personlig preferens. Många väljer att ta det på morgonen eller efter träning, medan andra tar det precis innan träning. Andra väljer att ta det mellan måltider, och det finns även de som tar det på kvällen innan de går och lägger sig. Det viktigaste är att man får i sig tillräckligt med protein under dagen, så att kroppen har något att bygga muskler av.

Så här gör du en god och nyttig smoothie med proteinpulver

En smoothie är en perfekt frukost eller mellanmål, och med proteinpulver blir den även nyttig. Det finns många olika sätt att göra en smoothie, men här är ett recept på en god och nyttig variant.
Blanda detta i en blender:
1 dl mjölk
1 dl yoghurt
1 banan
2 teskedar proteinpulver

Kör detta i din blend till önskad konsistens och servera med isbitar om du tycker det är gott och fräscht.

Protein är nödvändigt för att bygga upp och bibehålla muskler. Därför kan det vara en bra idé att öka intaget av protein om man vill optimera sin muskeltillväxt. Det finns olika sätt att göra det på, så hitta det som passar dig bäst. 
När du börjar använda proteinpulver kommer du snabbt se vilken skillnad det gör och märka effekten det har på din muskelbyggnad och muskelåterhämtning.