Mattor av alla de slag

Mattor är något som är väldigt underskattat. En stor, mysig matta kan förändra ett rum totalt. Förutom att det är snyggt, håller en matta fötterna varma under vinterns kalla dagar. Oavsett om du vill ha en matta som sticker ut eller smälter in i rummet finns det otaliga mattor att välja mellan

Hur stor ska en matta vara?

När det kommer till mattor är större alltid bättre. I vardagsrummet bör soffa, soffbord och eventuella fåtöljer få plats på mattan utan problem. En för liten matta skapar inte den mysiga atmosfären du vill uppnå. 
En köksmatta bör vara stor nog för att både bord och stolar får plats, även när stolarna är utdragna. 

I sovrummet är det väldigt mysigt med en fluffig matta. Det är rekommenderat att ha en stor nog matta för att hela sängen ska få plats. För din egen bekvämlighet är det bra om mattan sticker ut minst 60 cm runt om sängen. 

Mysiga kuddar överallt

Kuddar är mysiga att ha i både sängen och soffan. Även om du har en väldigt bekväm soffa kan mysiga kuddar ta din soffa till en helt ny nivå. Här kan du välja att piffa upp med starka färger, kuddar i olika storlekar och olika former. Fantasin har inga gränser!

Har du en liten soffa? Varför inte investera i en riktigt stor kudde som går att använda som sittkudde? Eller en snygg puff som kan användas som sittplats eller fotstöd? När du har besök hemma blir det lätt trångt i en liten soffa. Genom att erbjuda sittplatser även på golvet blir det lättare att umgås på en liten yta. 

Matcha med en mysig pläd

Den större delen av året är det kallt i Sverige. Mysiga kuddar får det att verka varmare i ditt hem, även om du inte har råd att ha elementen på högsta nivå hela vintern. Matcha de nya kuddarna med en tjock och varm pläd för att uppnå det perfekta resultatet. 

Det finns inget mysigare än att krypa in under en härlig pläd en kall vinterkväll. Med det sagt är det vanligt att krypa in under en pläd även under våren och sensommaren. 

Gröna växter blir pricken över i:et

Oavsett om du har gröna fingrar eller inte bör du ha några gröna växter i varje rum. Förutom att växter skapar en färgklick och renar luften i ditt hem skapar de även en ombonad atmosfär. 

Du som har gröna fingrar kan investera i växter av alla de slag. Mixa och matcha både krukor och växter för att skapa den look du vill uppnå. Lyckas du ta död på alla växter? Oroa dig inte, det finns väldigt naturtrogna växter i plast du kan investera i. Dessa “växter” behöver du endast hålla rena från damm.