Rörlighetstester för både amatörer och NHL-proffs

7/3, 2018 kl. 06:54

Att testa funktionella rörelsemönster som kan kopplas till skadeprevention och prestationer på och utanför isen är värdefullt i utvärderingen av varje hockeyspelare.

  • www.niclascarlson.se
  • www.webcoach.se
  • www.webcoach.se

Ishockey ställer stora krav på spelarnas styrka och rörlighet för att kunna samordna komplexa rörelsemönster med god balans och bibehållen kroppskontroll.

Inför NHL-draften 2013 infördes nya tester för funktionell rörlighet i syfte att utöka mängden information från hockeyspelare i världsklass som ska spela proffshockey i den högsta ligan.

Att testa funktionella rörelsemönster som kan kopplas till skadeprevention och prestationer på och utanför isen är värdefullt i utvärderingen av varje hockeyspelare.

Önskemålet att införa testerna för funktionell rörlighet lyftes fram av fystränare som arbetar med professionella hockeylag i NHL.

Införandet av nya tester kan hjälpa till med träningsutveckling och forskning för att förbättra prestationsförmågan hos spelarna samtidigt som skador från tuffare träning kan förebyggas och undvikas helt.

Resultaten från rörlighetstesterna 2013 kan statistiskt kopplas till storlek, styrka, uthållighet och kraftutveckling hos draftade spelare.

Gamla skador kan avslöjas genom att jämföra resultaten mellan höger och vänster sida. Genom att mäta rörligheten och anpassa träningen efter resultaten kan varje spelare utvecklas individuellt efter egna behov.

National Strength & Conditioning Association

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

doi: 10.1519/JSC.0000000000000757

Niclas Carlson

Niclas Carlson

Från Gävle, Gästrikland

Medlem sedan 2009-05-08

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor oc... Läs mer

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Vad vill du läsa?

Facebook

Nyhetsbrev

Hjälp

Stäng