Snabba och explosiva sporter bygger till stor del på acceleration och det är nästan bara en 100 meters löpare som springer snabbt så pass långt att top speed blir avgörande för slutresultatet. För andra utövare av sport än sprinters gäller det att bli snabbare från 0-10 och 10-30 meter.

Snabb i världsklass blir man förmodligen bara med rätt gener men alla idrottsutövare oavsett ålder kan bli snabbare av rätt sorts träning.

Med en lätt lastad släde kan alla som vill bli snabbare i sin sport förbättra accelerationsförmågan genom att gå eller springa med släden som motstånd med framåtlutad kropp.

Med lätt menas en belastning på släden som hela tiden tillåter ett naturligt löpsteg med bibehållen kroppskontroll. Testa dej fram.

Accelerationen kan förbättras genom att redan starka individer börjar att använda maxstyrka från bänkpress, knäböj och marklyft för att röra sig framåt genom att gå eller springa med släden framför sig.

Maxstyrka blir löpstyrka som gör alla som tränar rätt snabbare på korta distanser. Det är korta ryck på 5-10 och 10-20 meter som avgör snabba och explosiva sporter.

Läs: Mike Boyle -How to Use Sled Training to Dramatically Improve Speed and Acceleration
http://www.strengthcoach.com/public/1128.cfm

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


 

 

 
Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se