Vid undersökningar av hockeyspelare från högre och lägre divisioner är det andelen ren muskelmassa och kraftutveckling som skiljer spelarna i de högre och lägre divisionerna åt.

Genom att testa hockeyspelare på olika nivåer på och utanför isen står det klart att testresultat en för anaerob kapacitet där hopp och greppstyrka tillsammans med topphastighet och förmågan till snabba riktningsförändringar är bättre hos spelare som spelar hockey på en högre nivå.

Spelarna som spelar på en högre nivå har också en större andel muskler på kroppen. Det gäller därför för spelare och tränare som förbereder laget för att vinna serien för att ta steget upp en division att komma tränad för uppgiften.

När vuxna spelare ska utveckla mer explosiv kraft är det rörlighet och 1 RM maxstyrka som betyder mest för slutresultatet. Med större muskler på armar och ben är det också möjligt att utveckla mer explosiv kraft på och utanför isen.

Styrkan och den explosiva förmågan är lättast för tjejer och killar att utveckla i 11 respektive 13 års ålder. Det gäller därför att börja träna styrketräning i tid.

Sommarträningen ska innehålla träning för rörlighet och 1 RM maxstyrka tillsammans med träning som bygger mer muskler på kroppen om syftet är att utveckla mer explosiv kraft för att vinna serien för spel på en högre nivå.

Hur har ditt lag testat och tränat rörligheten, styrkan och den explosiva förmågan för att säkerställa att individen och gruppen utvecklas av sommarträning.National Strength & Conditioning Association

All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp.

doi: 10.1519/JSC.0000000000000754