Vid en direkt jämförelse får unga spelare som knäböjer mellan 1.5-2.0 gånger egen kroppsvikt bättre resultat av explosiv träning under 10 veckor än spelare som knäböjer 1.3-1.4 gånger den egna kroppsvikten.

Både tränare och spelare som vill utveckla den explosiva delen av det fysiska spelet inför den kommande säsongen behöver träna för att förbättra maxstyrkan för att sedan kunna utveckla den explosiva hoppstyrkan som i sin tur tar åkningen till en ny högre nivå.

Starkare och mer explosiva spelare åker snabbare och har lättare för start, stopp och snabba riktningsförändringar under träning och match.

Ishockeyspelare som passerat puberteten och har svårt att knäböja med en vikt som motsvarar 1.5 gånger den egna kroppsvikten blir mer explosiva av att förbättra maxstyrkan i knäböj än av att träna explosiv styrka med hjälp av andra träningsmetoder.

Först när spelarna blivit tillräckligt starka i benen är det dags att träna den explosiva förmågan med hjälp av explosiva styrketräning. Vid en direkt jämförelse får unga spelare som knäböjer mellan 1.5-2.0 gånger egen kroppsvikt bättre resultat av explosiv träning under 10 veckor än spelare som knäböjer 1.3-1.4 gånger den egna kroppsvikten.

Att testa och träna unga spelares benstyrka är ett väl beprövat tillvägagångssätt för att utveckla explosiva rörelser på isen med hjälp av anpassad styrketräning.

Testar och tränar ni benstyrka under sommaren eller tänker ni bara träna "explosiva rörelser" utan att förbättra maxstyrkan?

Läs på och förstå artikeln om explosiv styrketräning!
http://journals.lww.com/nsca-scj/Fulltext/2015/12000/Methods_of_Developing_Power_With_Special_Reference.2.aspx

National Strength & Conditioning Association


All Sport & Idrott

Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

doi: 10.1519/SSC.0000000000000153