För att bli snabbare på 10 och 30 meter använder många spelare och tränare backlöpning för att utveckla löpstyrkan.

Många spelare och lag använder backlöpning och backintervaller för att förbättra den fysiska förmågan som utan anpassad träning under tävlingssäsongen kan vara körd i botten efter avslutad säsong

Dom flesta tränar sej trötta i uppförsbacke utan att tänka på att det är utförslöpning på pigga ben i en svag sluttning nedför som ger en överfart som utvecklar sprintförmågan på korta sprintsträckor.

Att springa nedför i en lutning på 5-6 grader ger en förbättrad sprinttid på 10 och 30 meter eller 40 yard på upp till 10 procent.

http://sportidrott.se/articles/view/svag-lutning-utvecklar-maximal-sprintsnabbhet

En ökning som kan vara skillnaden mellan att räknas som snabb eller riktigt snabb i sin sport. Hockeyspelare som springer snabbare åker i de flesta fall snabbare när det är dags att gå på is igen.

Att köra sig helt slut i en brant uppförsbacke några gånger i veckan, vecka efter vecka under sommaren kan efter avslutad sommarträning visa sig ha varit en mindre bra träningsmetod.

Den som inte är stark nog orkar inte hålla tempot och intensiteten tillräckligt hög för att utveckla några träningsresultat för snabbhet och kondition om lutningen är för brant.

Lutar det mer än 5-6 grader uppför går det inte att utveckla rätt löpteknik för att bli snabbare eller explosiv av sommarträning.

Hur gör ni i ditt lag för att bli upprepat snabba och explosiva till nästa säsong, springer ni uppför eller nedför backen när ni sommartränar?
All Sport & Idrott

National Strength and Conditioning Association


Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://www.webcoach.se

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438

Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll och har varit fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 samt utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson har ingått i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se

doi: 10.1519/JSC.0b013e31816a4149